HOTSPOTS, MODE & BEAUTY

Tip & Win: Haarhemel

Welkom in de Natuurlijke Schoonheidssalon! In deze rubriek vind je tips en reviews over natuurlijke, dierproefvrije en vegan cosmetica en verzorgingsproducten.

Door Anouk.

Tip en Win Haarhemel4

Vorige week was ik bij Haarhemel, een hippe kapsalon in een van de leukste wijken van Amsterdam: de Jordaan. Ik sprak daar met Manfred die mij vol passie vertelde over zijn jarenlange ervaring als kapper, waarom het zo tof is om met ‘haar’ te werken en wat we kunnen verwachten bij Haarhemel. Persoonlijk vind ik haar een fascinerend fenomeen; als krullenmeisje wilde ik uiteraard mijn hele pubertijd het liefst stijl haar hebben. En in de zomer ging ik in de weer met blonderingsspray en citroenen om dat sunkissed effect te versterken, want dat donkerblonde/ bruine haar was maar saai!

Ach, je kent het vast wel… Gelukkig merk ik (zeker sinds ik de 30 ben gepasseerd), dat ik de meeste dingen waar ik me vroeger druk om kon maken of waar ik onzeker over was, nu juist heel erg waardeer! How about you, hou jij ook van je lange (of korte) lokken? Of zit je nog midden in die befaamde haat/liefdeverhouding? Laat die vraag gerust even bezinken en lees snel verder, Manfred heeft namelijk een hele mooie verrassing voor ons in petto.

Tip en Win Haarhemel1

Het begon bijna 25 jaar geleden, toen werd Haarhemel geopend en Manfred is er vanaf de beginjaren bij geweest. In de jaren ‘90 combineerde hij zijn werk bij Haarhemel o.a. met veel internationale shows. In 2002 nam hij Haarhemel over; inmiddels bestaat het team uit 7 getalenteerde topstylisten en is Manfred niet alleen privé een familieman geworden, maar heeft Haarhemel ook gezinsuitbreiding gehad in de vorm van Haarhemel Kids (in het naastgelegen pandje).

Wij moderne hippies houden er natuurlijk van om ons haar in het zonnetje te zetten, ons motto is niets voor niets “I’d rather wear flowers in my hair, than diamonds around my neck”… Die passie delen ze bij Haarhemel! Manfred verteld me wat hij zo tof vindt aan het werken met haar.

Haar kan verschillende rollen spelen, het kan een vermomming zijn, maar ook juist een verpersoonlijking. Eigenlijk is haar je belangrijkste accessoire. Het heeft in de basis allemaal te maken met aantrekkingskracht, liefde en bezieling; je haar als prachtkleed! Als het ware is een nieuw kapsel een celebration van jezelf, zijn wie je bent.

Manfred benadrukt daarbij dat het er niet alleen om gaat hoe je eruitziet, maar juist ook om hoe je je voelt: “Mensen in hun kracht zetten, dat is het mooiste! Het is gaaf om te zien, soms komt iemand bijvoorbeeld ter voorbereiding op een sexy date en je ziet dan gewoon echt dat ze anders naar buiten lopen, veel zelfverzekerder. Haar is wat mij betreft dus echt een weerspiegeling van wie je bent, het zegt veel over iemand.

Het enthousiasme van Manfred zie ik ook terug in hoe hij tegen zijn collega’s doet, met de nog aanwezige klanten omgaat en non-verbaal; tijdens ons gesprek zie ik namelijk dat hij van tijd tot tijd langs me heen kijkt, omdat ik met mijn rug naar de spiegels zit; “Oh sorry dat ik je niet aankijk schat, ik zit naar je haar te kijken! Ja, ik zie wel dat jij niet te veel gedoe wilt, beetje nonchalant, niet te gestyled, maar een subtiel kleurtje zou denk ik heel mooi zijn!

Ik vroeg natuurlijk ook nog even naar de laatste trends en het antwoord beviel me: “Niets moet, er zijn geen regels, alles mag! Zag je in de 90’s nog veel straigthening, nu mag big hair juist weer, maar tegelijk zie je ook de grafische kapsels terugkomen en zelfs boblijnen; tuttig is het nieuwe stoer. Mijn credo als kapper is ‘behandel haar alsof het van jezelf is’, dat vind ik belangrijk, maar voor de rest is het gewoon hartstikke leuk, fun fun! Vakmanschap, maar dan wel met een knipoog.”

Tip en Win Haarhemel2

 

Wat maakt Haarhemel zo bijzonder?

Het is gewoon echt een warm bad en er is altijd lekker veel reuring! Iedereen is heel sociaal, maar tegelijk ook lekker eigenwijs. Bij de shows die ik vroeger deed stond echt de buitenkant centraal, hier ligt de focus meer op de binnenkant; wat voor persoon zit er in de stoel. We geven iedereen echt die persoonlijke aandacht, je wordt oprecht gezien. Ik vind het dan ook belangrijk dat mensen zich hier thuis voelen, daar hoort bijvoorbeeld ook goede koffie of wijn bij. En we hebben natuurlijk de tuin hierachter, daar kan je in de zomer ook heerlijk ontspannen als je even moet wachten tot de verf is ingetrokken bijvoorbeeld.

Uiteraard vind ik het ook heel belangrijk om van elkaar te blijven leren, iedereen heeft namelijk zijn eigen kwaliteiten, maar we zijn allemaal makers, creatievelingen. Ik noem ons wel eens a pack of dogs, als we zo allemaal vol in actie zijn. Zo hebben we Nikolai de God of Blow Dry, fan van korte kapsels/ boblijnen, drastische veranderingen en hij doet ook fantastische herenkapsels. Danielle is meer van de stoere texturen, maar ook supergoed met korte kapsels, krullen en heren. Maaike is fantastisch met kleuren, föhnen en lang haar. Michelle is ook goed met creatieve kleuringen, grafische kapsels, pony’s en te gek met kids. Anne is van de verfijnde kapsels, kleuringen/ blondes, maar ook te gek met lang haar. Melanie is de makeover Queen, goed in stylen, vindt alles eigenlijk leuk! En ik ben zelf vooral van het lange haar en krullen! Maar ook vanuit de klanten zelf halen we veel inspiratie, dat zijn ook allemaal creatieve mensen met een eigen visie.

Daarnaast hebben we onlangs een makeover in ons interieur ondergaan en willen we meer organisch zijn, een innovatief merk dat daar wat ons betreft goed bij past is Redken. Zij zitten bovenop de trends per seizoen en de kleuringen zijn amoniavrij en bevatten oliën en proteïnen, dit maakt het haar glanzender, waardoor het er gezonder uitziet na het verven. Het werken met een kwalitatief hoogstaand merk, dat voor iedere klant een passend product heeft is ook erg fijn.”

Ben je ook aangestoken door het enthousiasme van Manfred en nieuwsgierig naar Haarhemel? Dan heb ik extra goed nieuws voor je! We geven een volledige treatment (wassen, knippen, verven, stylen t.w.v. +/- € 120.-) cadeau!

We hebben ook een tweede prijs: we verloten namelijk 10 Redken shampoo’s en conditioners (naar keuze; wat past bij jouw haar). Wat moet je hiervoor doen?

  1. Like de Facebookpagina van Haarhemel
  2. Like deze blogpost via de Facebook-knop linksonder
  3. Reageer onder deze blogpost met de reden waarom jij deze treatment verdient

De uiteindelijke winnaar zal in de comments onder deze blogpost én op Facebook bekend gemaakt worden. Houd het dus goed in de gaten. Dinsdag 8 juli wordt de winnaar bekendgemaakt via Twitter en wordt er op je berichtje gereageerd.

Haarhemel
Tweede Goudsbloemdwarsstraat 10, Amsterdam
Route naar Haarhemel

Foto credits: Martijn Steiner Lovisa (bewerkt door Moderne Hippies)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.