KUNST & CULTUUR

Boek: review // The Selby is in your place

Sinds een week heb ik het fantastische boek van fotograaf en illustrator Todd Selby in huis. Het boek ligt al enige tijd op de markt, maar omdat ik continue in het boek blijf kijken, wil ik het toch graag even met jullie delen. Het project van Todd Selby begon al in 2008. Hij maakte foto’s van interessante, creatieve mensen – zoals schrijvers, muzikanten, kunstenaars, vormgevers en vele andere culturele smaakmakers – bij hun thuis. Hij wilde met die foto’s laten zien hoe iemands persoonlijke stijl terugkomt in zijn of haar privé omgeving. Omdat het vele creatieve mensen betreft, zijn de beelden prachtig kleurrijk en zeer gevarieerd.

In het begin maakte hij de foto’s van vrienden en plaatste deze foto’s op zijn blog (www.theselby.com). Deze blog werd al snel een grote hit (95.000 bezoekers per dag!) en kreeg hij vanuit de hele wereld verzoeken om mensen in hun privé omgeving te fotograferen. Zo mocht hij in prachtige huizen komen in onder andere New York, Los Angeles, Parijs, Tokio, Sydney en Londen. Uiteindelijk heeft Todd 30 profielen samengesteld en heeft daar dit boek van gemaakt. De helft zijn de favorieten van zijn blog en de andere helft heeft hij exclusief geselecteerd voor het boek. Het leuke aan het boek is, is dat de mensen en hun omgeving erg verschillend is. De één is beroemd en rijk en de ander niet. Zo kan je de beelden bekijken en je huis er mee vergelijken, of je kunt gewoon lekker wegdromen. In welke omgeving de persoon ook staat, huis of werkomgeving, ieder plaatje werkt enorm aanstekelijk. Todd Selby heeft elk profiel voorzien van zijn eigen illustraties en een leuke uitleg over de omgeving die je ziet.

Zoals hij zelf ook op zijn site omschrijft, heeft dit project er voor gezorgd dat hij naam heeft gemaakt en mooie projecten heeft mogen doen voor bijvoorbeeld Nike, Louis Vuitton en Vogue Paris.

Zijn laatst verschenen boek, Edible Selby, zal ook veel moois beloven… Dit boek brengt de meest creatieve en interessante mensen in beeld, die zich bezig houden met eten. Dit boek heeft hij in samenwerking met het New York Times Magazine gemaakt.

Kijk naar wat mooie beelden, haal dit boek in huis of geef het iemand cadeau, want het is echt een aanrader!

Wolfgang Joop – Designer
Bij hem thuis – Potsdam
Alexandre Herchcovitch – Modeontwerper
In zijn en Fabio’s Souza’s appartement – São Paulo
Curtis Kulig – Artiest
Zijn thuis en studio in New York City

Afbeeldingen: Todd Selby

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.