HOTSPOTS

Fijne Plekjes // Top 10 in Den Haag

Sunset Scheveningen

De zomer is begonnen. Tijd voor een top 10 voor Den Haag. Waar moet je zijn deze dagen (naast het eeuwig hangen op het strand natuurlijk)? Hier dus:

 1. FAST Surfdorp
  Wat drie jaar geleden nog een kale vlakte was, is nu (godzijdank) FAST Surfdorp. Het is een unieke en heerlijke plek aan de boulevard in Scheveningen. Het is een beach-hostel, je hebt er kampeer- en camperplaatsen, een restaurant, kunstprojecten, een surfwinkel, surflessen, boardopslag, vergaderruimtes, ga zo maar door.  Je kunt hier prima overdag rondhangen, skaten, een hapje lunchen, om vervolgens ’s avonds de zonsondergang te bekijken met een biertje in je hand terwijl iemand een relaxte tune speelt op een gitaar bij het kampvuur… Er worden daarnaast regelmatig festivals met live optredens gehouden, die vaak gratis zijn. Maar ook de feestjes tot diep in de nacht zijn hier helemaal goed: het gaat echt los! In mei is FAST winnaar geworden van de Holland Doc Droomstad in Nederland. Tof! Check het filmpje hier.
 2. De Staat
  Ja, ik heb een voorliefde voor het strand. En de beste feestjes vinden op het moment plaats bij De Staat op het Zuiderstrand. Sander Kleinenberg, Kraak & Smaak, Boemklatschj, Dekmantel en Klub Tropicana geven hier feestjes waarbij je wel móet dansen. Ook overdag is het hier fijn. De lunchkaart is goed en het sfeertje ook.
 3. De Waterkant
  ‘Als tegenwicht voor het massavermaak aan de boulevard is er de Waterkant‘. En dat is waar. Het is een schatje. Verborgen in het rosarium in het Westbroekpark. Je kunt er ook komen via het pontje vanaf de Haringkade. Ook is er zo’n twee keer per zomer een heftig feest, waarbij de bunker open gaat en daar gedanst kan worden op een mix van discobeats en technoknallers. Hou daarvoor de Facebook pagina in de gaten. Ze zijn open van Koninginne- tot Prinsjesdag, van 10.00 tot 21.00.
 4. Grapes & Olives
  Het leukste restaurantje van Den Haag. Verwacht kleine hapjes in de vorm van tapas, bijzondere gerechtjes, zoals sardientjes in broodkruim met rozijntjes gerold in ontbijtspek. Hier serveren ze producten van hoge kwaliteit (kazen en worsten uit Spanje en Italië), maar helemaal niet overpriced. Ze stonden niet voor niets weken op nummer 1 op IENS Den Haag. De wijnen zijn hier goddelijk, je zit er altijd knus binnen of op het terras in de laatste zonnestraaltjes.  Er worden hier regelmatig jazz feestjes gehouden. Kies voor de proeverij en geef de kok de vrije hand, je zult er geen spijt van krijgen. En als je er bent, doe Joris (de eigenaar) de groeten van me, vindt ‘ie leuk :).
 5. ‘t Achterommetje
  Snoepig lunchtentje waar super blije dames je broodjes in mannenporties serveren. Op Special Bite is een recensie te lezen die spot on is. Denk huisgemaakt, veel, lekker. Als je van ’t Achterommetje niet blij wordt, dan weet ik het ook niet meer!
 6. PIP
  In 2007 opende Stichting PIP haar deuren in de BINK36 met als doel een laamgrempelige plek te creëren voor en door mensen die dezelfde visie delen: een positieve bijdrage leveren aan het culturele klimaat in Den Haag. Het is een eigenwijs cultuurpodium, wat al feestjes gaf lang voordat de vergunningen rond waren.  En eerlijk is eerlijk: Hier moet je zijn voor de feestjes. Eigenaar Steven van Lummel weet wel hoe je dat doet. Zo is het Halloween feest inmiddels berucht (zie mij fist pumpen op 1.52, en.. ja! Dat kan daar nog). Hou de Facebook pagina in de gaten voor feestjes en evenementen.
 7. De Overkant
  Lunchtentje waar je heerlijke broodjes en stukken taart kunt eten, maar je kan het ook meenemen. Handig! Vooral omdat het op de Stationsweg zit, nummer 32: op een steenworp afstand van Station Holland Spoor.
 8. Rootz at the Harbour
  Rootz in de stad is een begrip. Een Belgisch biercafé met een menukaart waar je spontaan van gaat watertanden. De nieuwste tent van Roland, de eigenaar, is Rootz at the Harbour. Een schot in de roos. Belgisch bier en een kaart waar de lekkerste entrecôte van de stad te vinden is. Ook de risotto met coquilles en garnalen is niet te versmaden.
 9. Lola Bikes & Coffee 
  Vast onnodig om nog een keer te noemen, maar deze tent mag niet in deze top 10 ontbreken. Mocht je het gemist hebben, lees hier de review. Heerlijke koffie, een barista die weet wat hij doet, en prachtige fietsen natuurlijk.
 10. Le Cafe
  Piepklein restaurantje waar ze typische, heerlijke (en redelijk betaalbare) franse gerechten serveren, in een ‘eetcafé’ sfeer. Frans eten met een Haagse mentaliteit dus. Fantastisch! Verscholen in de schattige Oude Molstraat. Als je hier klaar bent, loop dan gelijk even bij de Huppeldepup naar binnen. Een pub die in het weekend altijd stampvol zit met leuke mensen.

Enjoy! En heb je vragen over Den Haag of wil je meer tips? Via Twitter ben ik altijd te bereiken, mailen kan ook: rosalie@modernehippies.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.