HOTSPOTS

Fijn Plekje // Toren (A’dam)

Love it or hate it or just embrace it: de Shell-toren aan de IJ-oever in Noord. Persoonlijk word ik niet echt warm van het aanzicht van deze toren, maar dit gebouw behoort al langer bij Noord dan dat ik überhaupt besta, dus er zit niks anders op dan deze toren te embracen. Mid jaren ’60 ontwierp Arthur Staal de toren die 45° gedraaid staat ten opzichte van het IJ, vandaar de officiële naam ‘Overhoeks’. Vorig jaar werd het herontwikkelingsplan bekend gemaakt: Twenty4 Amsterdam gaat de oude Shell-toren transformeren in een levendige en creatieve ontmoetingsplek, met onder andere vernieuwende (24-uurs) horecaconcepten en een iconisch observatiepunt over de hele stad. Ik moet eerlijk bekennen, sinds ik op de hoogte ben van dit plan kijk ik toch met meer liefde naar de toren als ik op de pont sta. Dit bijzondere plan heeft uiteraard wel tijd nodig, maar het resultaat belooft het wachten meer dan waard te zijn.

Tot die tijd – naja, i.i.g. tot eind mei 2014 – kun je alvast vertrouwd raken met deze locatie door te gaan chillen bij Toren. Een nieuw pop-up barretje op de begane grond van de Shell-toren. De sfeer is er heerlijk ongedwongen, het uitzicht meer dan ansichtkaart worthy en de tapas-plank die ik hier gister bestelde was een feestje voor alle zintuigen…

toren shell

Extra leuk: aanstaande vrijdag organiseert Toren samen met Kitchen Rebels de eerste editie van Disobey Taste! De nieuwste vrijmibo die je zeker niet wilt missen: “Disobey Taste! is where the creative industry comes together, where people can let their hair down, howl at the moon, and steam up for the weekend – a Friday night like no other.” Dat klinkt ons moderne hippies toch als muziek in de oren, of niet? Dus pak vrijdag de Buiksloterwegveer, dans, lach, geniet en luidt het weekend in met heerlijke hapjes en biertjes van (o.a.) Brouwerij ’t IJ! See you there?

Toren // Disobey Taste!
Waar: Overhoeksplein 1, Amsterdam
Wanneer: vrijdag 2 augustus, van 4 p.m. tot 4 a.m.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.