REIZEN

Travel Diary // Een weekje in Obertauern

Toen ik een halfjaar geleden de vraag kreeg om mee te gaan op wintersport, was ik niet heel-erg-enthousiast. Je hebt van die mensen die ermee zijn opgegroeid, helemaal verslaafd aan zijn en niet meer zonder kunnen. Ik ben denk ik… het tegenovergestelde. Je hebt namelijk ook van die mensen die vroeger moesten kiezen tussen een zomervakantie van vier weken of een wintersport van een week (ja, hallo, wat denk je zelf?) en enórme zonaanbidders zijn. Een weekje even naar de kou en sneeuw? Nee, dat stond niet per se op mijn bucket list. Maar met een schoonfamilie die dol is op wintersport, word je er vanzelf in meegenomen. Met lichte twijfel en nog steeds niet enorm veel enthousiasme ging ik in januari dan *eindelijk* mee, en wel naar Obertauern, Oostenrijk.

Nadat ik een paar jaar geleden had geprobeerd een expert-snowboarder te worden en stom toevallig een paar weken daarna tijdens een dansles m’n knieschijf verdraaide, leek het me dit jaar het verstandigste eerst eens te beginnen met skiën: beter om de beginsels mee te leren, beter voor de knieën. De avonturier in mij vindt het immers ook altijd leuk om nieuwe dingen te leren, dus ik probeerde er een nieuwe draai aan te geven. Ik verbaasde mezelf: ik bleek een snelle leerling en bij les twee stond ik op de blauwe piste! Woehoeeei! Toch vond ik het iedere keer spannend. Het is lastig om vol vertrouwen op de piste te staan als je je lichaam niet helemaal meer vertrouwt. Toch heb ik het gedaan, en daar ben ik best een beetje trots op.

Maar wat me het meest heeft gepakt is de natuur. Pure, zuivere lucht. Zo’n prachtig wit veld om je een. Waar je ook heengaat: het is een plaatje. Al. Die. Mooie. Plaatjes. Of je nu kunt of wilt skiën of niet, alleen al voor die omgeving wil je hier een keer zijn. De volgende keer ga ik gewoon weer door met leren, maar zal ik met name terug willen voor….

dit:

Obertauern Travel Diary - 18

Obertauern Travel Diary - 1

Obertauern Travel Diary - 2

Obertauern Travel Diary - 3

Obertauern Travel Diary - 4

Obertauern Travel Diary - 6

Obertauern Travel Diary - 7

Obertauern Travel Diary - 8

Obertauern Travel Diary - 9

Obertauern Travel Diary - 10

Obertauern Travel Diary - 11

Obertauern Travel Diary - 12

Obertauern Travel Diary - 13

Obertauern Travel Diary - 15

Obertauern Travel Diary - 17

Obertauern Travel Diary - 14

Wil je me zien skiën en apres-skiën met mijn nichtje? Check mijn [Engelstalige] vlog #1, vlog #2 en vlog #3!

Zou jij dit een keer met eigen ogen willen zien?