REIZEN

Travel Tip // Soul Food Café, Ko Phangan, Thailand

Soul Food Cafe Ko Phangan Thailand16

Na een paar dagen chaos in Bangkok en een enorm lange bus- en bootreis kwamen we vorige week aan in Ko Phangan, Thailand. Een tropisch eilandje dat vooral bekend staat om zijn Full Moon Parties. Dit was echter verre van de reden waarom wij hier naartoe wilden… Schijnbaar heb je op Ko Phangan namelijk ook een fijne boho-enclave, en daar was ik wel nieuwsgierig naar.

Bij aankomst liepen we van de pier het dorpje Thongsala binnen en zag ik gelijk in grote letters “Soul Food Café” staan. “Ah, daar moeten we zijn!”, schreeuwde ik naar m’n vriend. Met backpack achterop, rugtas voorop en een redelijk gestoord eetritme, was ik heel erg toe aan íets GEZONDS. Om het “ontbijt” in de nachtbus (een zak chips en koekjes) te compenseren, zeg maar… Het was het eerste moderne hippie-gevoel wat ik op het eilandje kreeg.

Soul Food Cafe Ko Phangan Thailand10

Soul Food Cafe Ko Phangan Thailand09

Soul Food Cafe Ko Phangan Thailand13

Soul Food Cafe Ko Phangan Thailand14

En zo at ik er in korte tijd een paar keer achter elkaar. Ik leerde er de eigenaren – Roberto (Italiaans) en Silvia (Braziliaans) – kennen, die ons allerlei tips gaven waar we o.a. het beste een scooter konden huren, wat de leukste gebieden waren om een huis te vinden en waar we het mooiste strand van het eiland konden vinden.

Ik kon voor m’n gevoel ieder uur wel iets lekkers bestellen, zo fijn vond ik het er. Het grote verschil is dat het eten er kwalitatief echt goed is. In ieder café of restaurant in Ko Phangan kun je bijvoorbeeld wel een “fresh shake” bestellen (met standaard de keuze uit twee soorten fruit), maar die komen standaard in ijswater en geregeld ook met een bak suiker erin. Meer een slush puppy dan een verse smoothie dus. En alles wat ik voorgeschoteld kreeg, was een plaatje op zich…

Soul Food Cafe Ko Phangan Thailand04

Soul Food Cafe Ko Phangan Thailand02

Soul Food Cafe Ko Phangan Thailand06

Soul Food Cafe Ko Phangan Thailand07

Soul Food Cafe Ko Phangan Thailand15

Soul Food Cafe Ko Phangan Thailand01

Naast diverse soorten salades en smoothies hebben ze ook heerlijk zelfgemaakt brood en vegan treats. Je kunt er eventueel ook allerlei supplementen en superfoods halen.

Soul Food Cafe Ko Phangan Thailand05

Soul Food Cafe Ko Phangan Thailand11

Soul Food Cafe Ko Phangan Thailand08

Soul Food Cafe Ko Phangan Thailand12

Soul Food Cafe Ko Phangan Thailand17

Je betaalt er – voor Thaise begrippen – misschien wat meer voor, maar ik had en heb het er in ieder geval graag voor over. De sfeer was er goed en het eten nog beter. Ze zijn momenteel open van 9 – 15 uur en 18 – 21 uur, maar neem het op z’n eilands: dat kan altijd weer veranderen.

Q: Ben jij bekend met het eiland en heb jij nog een goede tip? Let me know! Ben je van plan naar het eiland toe te gaan en zit je te wachten op goede tips? Laat me dan natuurlijk ook weten wat ik hier ter plekke vast voor je uit kan zoeken!

Soul Food Café
79/1 Moo 1, Ko Phangan 84280, Thailand
Als je met de veerboot aan bent gekomen, loop je bij de rotonde naar rechts. Je kunt ‘m niet missen.

Liefs, Marte

// Je kunt me volgen op op InstagramTwitter en Bloglovin’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.