REIZEN

Travel Tip: SUPERBUDE // Goedkoop hostel in Hamburg

Superbude Hamburg 6

Als je op zoek bent naar een chill hotel in Hamburg voor een lage prijs mét backpackersmentaliteit dan is SUPERBUDE the place to be. Vorige week was ik met m’n vriendinnetjes een weekendje in Hamburg en mochten we testen hoe het daar was. Nu was het weekend sowieso episch en fantastisch, maar SUPERBUDE heeft zeker bijgedragen aan het complete plaatje. Je kunt het eigenlijk geen “hostel” noemen. (Zeker niet als je een gemiddeld hostel in Azië of Midden-Amerika hebt gezien!) Daarom staat er naast “hostel” ook “hotel” en “lounge” in hun naam, want eigenlijk is dit het ook allemaal.

Duurzaam reizen - banner

Relaxen, vrienden maken, thee drinken en uitbrakken doe je in de World-Wide-Wohnzimmer op de eerste etage. De inrichting is er fantastisch: prachtige stoelen, industriële lampen, oude radio’s, moderne computers, bar, snacks, snoepjes, alcohol, tijdschriften, noem het maar op.

Superbude Hamburg 9

Superbude Hamburg 13

Elke kamer in SUPERBUDE heeft een eigen kleurthema. Er staan ook grappige meubels zoals krukjes gemaakt van Astra-bierkratten en er hangen ontstoppers aan de muren voor je handdoek of jas.

Superbude Hamburg 10

Superbude Hamburg 12

Nog zoiets fijns: je kunt er van 07.00 tot 13.00 uur ontbijten! Als je er vroeg bij bent kun je zowel ontbijten als lunchen 😉 Of je kunt dus lekker uitslapen. Bij het ontbijt is de keuze reuze en van goede kwaliteit. Ook moet je echt zelf een wafel maken – onze favoriet.

Superbude Hamburg 1

Superbude Hamburg 4

Superbude Hamburg 7

Superbude Hamburg 5

Superbude Hamburg 8

Superbude Hamburg 3

Superbude Hamburg 2

Ook opvallend: de mensen die er komen. Van ouderen tot stelletjes, van ware backpackers tot diva’s: je vindt er van alles. En dat creëert een leuke sfeer. De basis is het belangrijkste: de backpackersmentaliteit. Je mag een biertje pakken, zolang je het maar even doorgeeft, dan wordt het op de kamer geschreven. Je kunt ontbijten tot 13.00 uur; zolang je maar zelf even opruimt en het netjes achterlaat. Dat soort dingen. En de quotes op de trappen, muren en visitekaartjes maken het inspirerende sfeertje al helemaal af.

Superbude Hamburg 14

Superbude Hamburg 11

Het hostel ligt op de rand van het bruisende Schanzenviertel en St. Pauli – de hipste en vetste wijken van de stad. Zit je liever vlakbij het Hauptbahnhof? Dan zit er ook nog een SUPERBUDE in St. Georg. Als we de website mogen geloven, ziet deze er net zo top uit.

Een paar andere tips:

  • Wij vlogen supercheap met EasyJet
  • We gingen stappen in de bunker Uebel und Gefährlich (om de hoek van SUPERBUDE St. Pauli). Afhankelijk van het feestje, is de locatie sowieso een aanrader.
  • Koop het 100 % Hamburg boekje voor de “local” tips en originele wandelingen & download de Spotted by Locals app.
  • Shoppen, drankjes doen en uit eten doe je ook in de buurt van SUPERBUDE: Schanzenviertel en St. Pauli zijn simpelweg de shit.

SUPERBUDE St. Pauli
Juliusstrasse 1-7
Hamburg, Duitsland
www.superbude.com

Lees ook mijn blogpost met tips om zo goedkoop mogelijk naar en in Duitsland te reizen.

Duurzaam reizen - boek - Zoë van Liere

Dit is een review. Lees de disclaimer om meer info te lezen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.