MODE & BEAUTY

Tried & Tested: Hello Hair Haarmasker

Mijn haar heeft over de jaren heel wat te verduren gehad. Al vanaf het begin van mijn tienerjaren verfde ik het altijd en als klap op de vuurpijl gooide ik er drie jaar geleden ook nog eens een permanent doorheen. Ruim twee jaar geleden besloot ik dat ik klaar was met het experimenteren en liet ik het permanent zover uitknippen dat ik een korte bob overhield.

Sindsdien verzorg ik mijn haar met voedende shampoos en maskers en laat ik het regelmatig knippen. Mijn haar heeft van nature een slag en is daardoor vrij droog. Sinds een paar maanden gebruik ik een natuurlijk haarmasker uit Australië, namelijk Hello Hair.

Hello Hair 1

Hello Hair is een 100% natuurlijk haarmasker. Er zijn twee verschillende varianten. Het oorspronkelijke Hello Hair masker bevat o.a. kokosolie, amandelolie en arganolie. De Island Escape Edition bevat ook natuurlijke oliën, maar is helemaal vrij van noten.

Hello Hair 2

Bij “normale” temperaturen (20 graden) is het masker een soort pasta. Bij hogere temperaturen smelt het en als je het in de koelkast legt wordt het helemaal hard. Zodra je een beetje van het masker in je handpalm doet, zal het gaan smelten. Je kunt het beste een beetje in je handpalm doen, het verdelen over beiden handen en dan inmasseren in je haar. Je kunt het op zowel je hoofdhuid als de punten van je haar gebruiken.

Hello Hair 3

Wanneer je je haar hebt ingesmeerd met het masker, kun je je haar het beste opsteken. Hello Hair adviseert om het masker minimaal 30 minuten in te laten trekken. Ik doe het vaak (veel) langer. Als ik een dag thuis blijf, breng ik het masker aan en laat ik het gewoon zitten totdat ik het zat ben. Hoe langer, hoe beter. Je kunt het ook ’s nachts laten intrekken, dan leg je gewoon een handdoek over je kussen. Je spoelt het masker uit door je haar te wassen zoals je tijdens een normale wasbeurt doet. Ik gebruik na het masker twee keer shampoo om de oliën helemaal uit te spoelen, en sluit af met een conditioner.

Hello Hair 4

Ik gebruik het masker 1 keer per week en doe er ongeveer 6 weken mee (mijn haar komt tot bovenaan mijn borst en is normaal qua dikte). Al na 1 behandeling merkte ik dat mijn haar heel zacht was en het glansde veel meer dan normaal. Ook rook mijn haar heel lekker, tropisch. Na een paar weken was mijn haar zichtbaar gezonder en ik had ook het idee dat het ineens sneller groeide. Sinds ik het masker gebruik is mijn haar veel makkelijker in model te brengen en heb ik behalve shampoo, conditioner en het masker helemaal geen haarproducten nodig om het er gezond uit te laten zien.

Benieuwd naar het Hello Hair masker? Een verpakking van 100 gram kost ongeveer 10 euro. Op de website vind je meer informatie over het haarmasker en op Instagram kun je before-and-after foto’s zien van gebruikers.

Liefs, Yonna

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.