Tried & Tested // 100% natuurlijke schoonheidsbehandeling bij Elysian Beauty

Op de Local Sunday Market liep ik tegen een groot bord aan: ‘Wat je niet op kunt eten, moet je ook niet op je huid smeren’. Interesting! Ik raakte in gesprek met Stephanie van Elysian Beauty en ze nodigde me uit in haar salon om een organic skin treatment te ervaren. En zo onderging ik mijn allereerste, 100% natuurlijke, schoonheidsbehandeling. It’s a dirty job, but someone’s gotta do it.

Natuurlijke schoonheidsbehandeling Elysian Beauty - 1

Natuurlijke schoonheidsbehandeling Elysian Beauty - 2

Natuurlijke schoonheidsbehandeling Elysian Beauty - 3

Natuurlijke schoonheidsbehandeling Elysian Beauty - 4

Stephanie legde me uit dat in de ‘drogisterijcosmetica’ minerale olie wordt gebruikt. Dit is, schrik niet, het afvalproduct van aardolie. Door het aanbrengen van deze cosmetica wordt de huid afgesloten en kan het vocht niet weg. Hierdoor voelt je huid gehydrateerd. So far so good. Het probleem is dat onze huid nogal lui is. Op het moment dat wordt gesignaleerd dat er voldoende vocht aanwezig is, stopt de huid met hydrateren. Aan het eind van de dag voelt je huid weer trekkerig en is de enige oplossing: smeren. Your skin needs to get back to work!

Stephanie werkt alleen met producten van Botanical Beauty, een 100% natuurzuiver en biologisch merk, geproduceerd in Nederland. De behandeling die ik kreeg is van hun Organic Skin Minerals lijn. Deze lijn is op basis van vier koudgeperste plantaardige oliën: druivenpit-, avocado-, jojoba- en amandelolie. Fijne bijkomstigheid: alle producten uit deze lijn zijn vegan en zijn duurzaam verpakt in plastic potten. Huh? Yep, na uitgebreid onderzoek bleek dat een plastic pot beter te recyclen is dan de glazen variant.

Natuurlijke schoonheidsbehandeling Elysian Beauty - 5

Natuurlijke schoonheidsbehandeling Elysian Beauty - 6

Natuurlijke schoonheidsbehandeling Elysian Beauty - 7

Ik mocht voor mijn behandeling kiezen tussen de geuren lavendel, roos of mandarijn. Deze geuren worden gekregen door een grote hoeveelheid bloemen en kruiden te destilleren. Ik val voor de rozengeur en hoe toevallig, deze blijkt onder andere een anti-rimpelwerking te hebben. I don’t have wrinkles, only smilelines, maar vooruit, laten we hier toch maar voor gaan.

Mijn huid werd geanalyseerd onder een vergrootglas met fel licht. Noodzakelijk, maar toch een beetje awkward. Ziet ze die ene pukkel nu ook 10 keer zo groot? Verandert mijn neus nu in een afgrijselijk poriemonster? Maar daarna begon pure zen-ness: reiniging met rozenolie en exfoliatie met Dode Zeezout scrub. Na het stoombad een Dode Zee moddermasker en als échte happy ending een hoofd-, nek- en schoudermassage.

Natuurlijke schoonheidsbehandeling Elysian Beauty - 8

Natuurlijke schoonheidsbehandeling Elysian Beauty - 9

Natuurlijke schoonheidsbehandeling Elysian Beauty - 10

Natuurlijke schoonheidsbehandeling Elysian Beauty - 11

Natuurlijke schoonheidsbehandeling Elysian Beauty - 12

Ik kocht meteen een aantal producten voor een mini-spa at home. Sindsdien verwijder ik elke avond mijn make-up met de rozenolie en gebruik Dode Zeezout water of rozenwater als ‘tonic’. De rozenolie gebruik ik ook als dag- en nachtverzorging. Het voordeel van Dode Zeezout is dat het een transdermale en sterk osmotische werking heeft. Aan het werk, skinnie!

Na twee dagen krijg ik een berichtje van Stephanie: hoe het met mijn huid is en of ik nog vragen heb over mijn aankopen. Love the good service. En mijn babyzachte wangetjes.

Ik weet het, beauty is not in the face, maar van een mooi huidje worden wij hippies toch ook blij?

Waar? Elysian Beauty, Coba Kellingstraat 28, Hengelo
Iets te ver weg? Bouw ook je eigen organic home spa met producten uit haar webshop!

Meer lezen in de Natuurlijke Schoonheidssalon? Klik hier.

Liefs, Suus

Je kunt me persoonlijk volgen op Instagram.
Je kunt Moderne Hippies volgen op Facebook, Instagram, YouTube en Twitter.

1 reactie

Esther -

Dit moet wel heerlijk zijn geweest. Zo ziet het er in ieder geval uit!

Ik ben ook een voorstander van natuurlijke cosmetica, een van de aspecten waar ik me op richt :). Ga dus meteen even zoeken naar Botanical Beauty!
Mineralie oliën, SLS en andere niet-fijne ingedriënten vermijd ik sowieso. Veel échte cosmetica bevat dit niet, maar het blijft altijd wel een zoektocht.
Soms is het daarom veel makkelijker om gewoon een product uit je keuken te pakken 😉

Reageer ook