HOTSPOTS

Fijn Plekje // Dr. Blend in Amsterdam

Tried and Tested Dr

Shame on us: nog geen enkele blogger van Moderne Hippies heeft over hotspot Dr. Blend geschreven. Vandaag had ik er een leuke meeting; en dat gaf mij gelijk de gelegenheid even goed naar het menu en het interieur te kijken, de sfeer te voelen en een praatje te maken met de eigenaar.

20140617-155840.jpg

20140617-155847.jpg

Dr. Blend schreeuwt, mijns inziens, Moderne Hippies: je kunt er overheerlijke smoothies drinken, maar ze maken ook heerlijke, gezonde (vegetarische en veganistische) salades of soepjes voor je. “Je kunt ook aangeven wat je lekker vindt, ik maak het voor je”, zei het personeel gelijk toen ik binnenkwam. Ik werd er gelijk helemaal vrolijk van.

Je kunt je smoothie of juice makkelijk meenemen, maar Dr. Blend is ook heel geschikt om een tijdje te kunnen blijven zitten. Er staat namelijk allemaal tof gevarieerd meubilair; geschikt voor een gezellige smoothie-date met een vriendinnetje, een middagje alleen werken aan de grote houten tafel, of voor een zakelijke afspraak (zoals ik had).

Ik ben in de stad echt meer en meer op zoek naar dit soort tentjes. Als ik een lunchafspraak heb, ga ik liever bij Dr. Blend zitten met een lekkere smoothie, dan elders een wit broodje ongezond weg te werken. Dr. Blend biedt je heel goed deze mogelijkheid; de menukaart is namelijk heel gevarieerd, je kunt er lekker en rustig zitten, het personeel is heel vriendelijk (bijna on-Amsterdams om het zo te zeggen!) en als je met iemand afspreekt die wat minder van de juices/smoothies is (is dat nog mogelijk? Ja!); dan zijn er altijd nog enkele wraps, salades of soepjes te bestellen.

20140617-155928.jpg
Eigenaar Jamahl met zorg en liefde aan het werk!

20140617-155921.jpg

Alles is vers, en bovenal: alles is 100% biologisch. En als we Jamahl, de eigenaar, mogen geloven, is geen enkele andere bar in Amsterdam dat. Ik vroeg aan Jamahl: “hoe kan jij aan ons bewijzen dat het echt 100% organic is?”. “Tja.. De inkoopbonnen”, grapte hij (ookal is het geen grapje).

Hij gaf me vervolgens allerlei fruit te proeven. Komkommer smaakte naar échte komkommer en meloen naar mmmm, meloen. Ja, dit is écht, ja. Moeilijk om onder woorden te brengen, en nog moeilijker om het bewijs te leveren als je ‘even snel’ in de winkel staat; je moet het proeven, en op basis daarvan (en enkele stickertjes op het fruit) geloven.

20140617-155936.jpgTijdens mijn afspraak werden we af en toe blij verrast met een klein sapje; misschien omdat we er zo lang zaten… Maar het was wel een extra aangename verrasing.

Ook vallen me de prijzen eigenlijk nog mee: een juice of smoothie haal je vanaf 4,50-. (Ga maar na hoeveel een smoothie thuis kost, en die is niet organic.) Details van de smoothies en juices vind je natuurlijk op de menukaart; zo zie je geregeld superfoods als macapoeder staan, en wordt er kokosmelk of mineraalwater gebruikt om de heerlijkheden mee te mixen.

20140617-155943.jpg

Net als Lush zo leuk met de namen speelt van haar producten, doet Dr. Blend dat ook: alle smoothies en juices hebben een leuke naam. Neem Dr. Wheatgrass Wonder, Dr. Popeye of Dr. Love. Ik nam Dr. Red (met biet, wortel, appel, gember en citroen) en Dr. Cherry Up (met kersen, aardbei, appel en blauwe bessen). Men, zo lekker!

Ook verkopen ze er allerlei soorten superfoods en leuke andere producten van merken die goed bij hun/onze levensstijl passen. Kijk maar eens mee:

20140617-155854.jpg
Customized bobbles van Dr. Blend. Cool! Toen ik net was begonnen met deze website, schreef ik al eens over bobble.
20140617-155913.jpg
Water van MARIE-STELLA-MARIS. Extra jeej. (Psst. Wist je trouwens al dat zij nu ook hun eigen winkel hebben? Hier schreef MH Elke onlangs over.)
20140617-155904.jpg
Natuurlijke cosmetica van NONIQUE. Tof!

Normaal gesproken houd ik niet zo van trends (ja, dat deze website en de hele levensstijl een trend is geworden wist ik drie jaar geleden toch ook niet), maar de iedereen-wil-alleen-maar-gezond-eten-trend kan ik alleen maar omarmen. Bewuste mensen, die nadenken over wat ze in hun mond proppen, nemen met de week toe – dat is toch fantastisch? Ik vind het iets waar we best trots op mogen zijn met z’n allen.

Extra fijn als daar dan ook tentjes en cafés bij komen die bij ons passen. Dr. Blend staat momenteel absoluut bovenaan m’n lijstje en raad ik dan ook zeker aan om naartoe te gaan.

Tried & Tested Dr
Ik ben fan!

Je vindt Dr. Blend in de Herenstraat 23-1 in Amsterdam. Bekijk de website voor meer details.

Liefs, Marte

Je kunt me volgen op Instagram (@mh_marte), Twitter (@modernehippies) en Facebook (/martevanliere).