ECO & GREEN, MODE & BEAUTY

Tried & Tested: Dr. Bronner Zeep & Lotion

Dr. Bronner wint in het buitenland aan populariteit, maar in Nederland zien we het merk jammer genoeg nog niet onwijs veel. Dr. Bronner staat vooral bekend om zijn eenvoudige, pure formules van plantaardige zepen, die allemaal fairtrade én biologisch zijn. Het is echt een wondermerkje, dus als je er nog niet vanaf wist: bij deze een kennismaking. Van HeavenlyPure ontving ik de zeep en lotion en die heb ik de afgelopen weken getest. Tijd voor een review!

Dr Bronner Review 3

Het oordeel

Dr Bronner Review 1

Dr. Bronner zeep vermeld “18 in 1 gebruikswijzen” op zijn etiket. Het is echt bizar! Je kunt deze zeep namelijk gebruiken voor scheren, als shampoo, maar ook voor massages, als tandpasta, en zelfs bij het wassen van wol en zijde! Vergeet niet je dieren ermee te wassen, of het in te zetten als bestrijdingsmiddel, ademverfrisser, aftershave of om je groente mee te wassen.

Holy shit, super veel… Right?! Met enige schaamte moet ik toegeven dat ik de zeep tot nu toe eigenlijk alleen heb gebruikt onder de douche. Hij is flink geconcentreerd, dus je moet ervoor zorgen dat je niet teveel pakt. Je hebt aan een klein scheutje in principe genoeg voor je hele lichaam. Ik vind de zeep erg zacht en enorm lekker, waarschijnlijk omdat er olijfolie, kokosolie, jojoba-olie, hennepolie en andere pure essentiële oliën in zitten. Hij schuimt slechts een klein beetje, dus je zult moeten wennen als je gewend bent om een douchegel te hebben die volop gaat schuimen. Ik ga de zeep ook zeker nog proberen voor een van de andere 17 opties! Ik vind het fantastisch en ben helemaal fan van deze fles.

Dr Bronner Review 2

De lotion vond ik iets minder lekker dan de zeep. Ik weet niet precies waarom; misschien omdat ik inmiddels gewend ben om pure olie op m’n huid te smeren als lotion. M’n extreem droge huid stelt dat erg op prijs. Ik zou de lotion iets minder snel kopen, maar ik vind het wel een leuk setje om weg te geven als cadeautje. Ik ben dol op het design en de teksten op de flessen. Er staan allemaal grappige wijsheden op.

Prijs

Zeep: vanaf 9,95 voor 235 ml bij o.a. Heavenlypure.com.
Lotion: 12,95,- voor 237 ml bij o.a. Heavenlypure.com.

Ingrediënten

Zeep: Water, Saponified Organic Coconut Oil*, Saponified Organic Olive Oil*, Organic Glycerin, Organic Cannabis Sativa (Hemp) Seed Oil, Organic Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Organic Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil, Lavandula Hybrida (Lavandin) Extract, Citric Acid, Tocopherol *Gecertificeerd Fair Trade door IMO

Lotion: Water, Organic Cocos Nucifera (Coconut) Oil*, Organic Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Organic Ethanol, Organic Persea Gratissima (Avocado) Oil, Organic Cannabis Sativa (Hemp) Seed Oil, Organic Quillaja Saponaria Extract, Xanthan Gum, Tocopherol, Lavandula Angustifolia (Lavender) Oil *Gecertificeerd Fair Trade door IMO

Hier scoren ze extra goed op:

  • Fairtrade en biologisch: need I say more?
  • Ze scoren extra puntjes door de verpakking: 100% gerecycled
  • Er staan hilarische en inspirerende teksten op de flesjes. Echt op-en-top vermaak onder de douche. Heerlijk!
  • Daardoor dus ook zeker cadeaumateriaal. Leuke vormgeving en toffe tekstjes: ideaal als makkelijk presentje.

Ken jij de producten van Dr. Bronner al of ben je er benieuwd naar?

review