ETEN

Tried & Tested // Homemade Granola van De Groene Zusjes

Zusjes Kelly en Marielle willen graag verse, pure kwaliteitsproducten aan de consument brengen en dit doen ze door middel van hun eigen bedrijf: De groene zusjes. Ze maken bij deze producten gebruik van eerlijke, verse en gezonde biologische ingrediënten die tevens zoveel mogelijk seizoensgebonden zijn.

Ze houden zich eigenlijk vast aan vier kernwoorden:

  1. 100% puur
  2. tarwevrij
  3. suikervrij
  4. lactosevrij

Je kunt ze kennen van de Moderne Hippies Markt, hier hebben ze namelijk ook al eens gestaan. Afgelopen week heb ik dan eindelijk alle Homemade Granola’s van de dames getest. In iedere Homemade Granola zit havermout, kokosvlokken, pecannoten, cashewnoten, olijfolie (daar keek ik even van op), pompoenzaden, zonnebloempitten, honing en himalayazout. Ze hebben naast de “normale” variant nog twee andere opties: één met Taza Chocolade en één met cranberry.

De Groene Zusjes 3

Homemade Granola

Laten we beginnen bij de basis: de “normale” Homemade Granola is heerlijk. Licht, knapperig, zoet met hartigheid door de nootjes en zaden. Precies waar ik van houd en perfect om mee wakker te worden. Ik keek eerst een beetje ervan op dat er olijfolie was gebruikt (als ik zelf granola maak, doe ik dat nooit) en ik proefde het heel af en toe. Het beviel me eigenlijk wel!

De Groene Zusjes 8

Homemade Granola met Taza Chocolate

De volgende dag was de Homemade Granola met de Direct Trade Chocolade van Taza Chocolate aan de beurt. Je raadt het al: een stukje zoeter door de toevoeging van de chocolade. Mmm, ook heel erg lekker! Doordat het een donkere, grijze dag was werd m’n foto alleen een stuk donkerder (damn you, winter!).

De Groene Zusjes 7

Homemade Granola met Cranberry

Daarna was de versie met cranberry aan de beurt. In deze granola zijn gehele uitgedroogde cranberries gedaan. Ik ben niet een enorme fan van cranberries in granola, en dit was dan ook niet mijn favoriet. Het is wel erg goed voor je, dus als je er fan van bent… Doen!

De Groene Zusjes 6

Naast de granola die De Groene Zusjes zelf maken, bieden ze ook catering aan voor bijv. een high tea of lunch. Misschien leuk om te onthouden als je (ook) een fan bent van hun kernwoorden.

Ben je benieuwd geworden naar de granola? Check degroenezusjes.nl voor meer info en zorg ervoor dat je naar de Moderne Hippies Kerstmarkt komt (21 december in Amsterdam Roest!): hier zijn ze namelijk ook!

De Groene Zusjes 4

// Volg Marte op Instagram, Twitter en Facebook

Dit is een review.
Lees de disclaimer voor meer info.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.