HOTSPOTS

Fijn Plekje // Juice & Salad Café in Amsterdam

Juice & Salad Cafe Amsterdam Oud-West Healthy hotspot10

Afgelopen week was ik uitgenodigd om te komen lunchen bij het nieuwe Juice & Salad Café in Amsterdam Oud-West. In 2012 hebben de eigenaren van het Juice & Salad Café hun eerste vestiging geopend op de Vijzelstraat. Nu zijn er in korte tijd twee bijgekomen: één in Amsterdam West op de Eerste Constantijn Huygensstraat en één bij het WTC op het Gustav Mahlerplein.

Wat is er nu zo leuk aan het Juice & Salad Café? Wel… dit:

Michiel en Nick, de twee oprichters van het café, zijn beiden tussen de boeren opgegroeid in de Noordoostpolder. Michiel heeft zelfs nog steeds een biologisch-dynamisch akkerbouwbedrijf, waardoor een deel van het fruit en groente zelf wordt verbouwd. Praktisch alle producten die gebruikt worden, komen sowieso van boeren die ze kennen (uit de buurt en/of van vroeger). En laten we eerlijk zijn: dat is gewoon een tof verhaal.

Van uitsluitend verse en natuurlijke ingrediënten maken de heren de lekkerste en gezondste groente- en fruitsappen, lunch- en maaltijdsalades, sandwiches, heerlijk gezonde ontbijtjes en meer. Kijk mee naar de foto’s die ik heb gemaakt bij de nieuwe vestiging in West:

Juice & Salad Cafe Amsterdam Oud-West Healthy hotspot02

Clean & strak: zo ziet het Juice & Salad Cafe er van buiten en binnen uit.

Juice & Salad Cafe Amsterdam Oud-West Healthy hotspot03

Binnen heb je flink wat plek. Je vindt er veel barkrukken voor je snelle kopje koffie of juice, grote tafels voor een lazy sunday en geschikte werkplekjes om met je laptopje aan te zitten. Bij deze vestiging heb je dus ruimte genoeg.

Juice & Salad Cafe Amsterdam Oud-West Healthy hotspot04

Naast het menu kan je ook zelf je salade of sap samenstellen. Er zijn vele variatiemogelijkheden tussen fruit, groenten, vlees, vis, zaden, noten, granen, kruiden en vinaigrettes. Je kunt de menukaart vast hier bekijken.

Juice & Salad Cafe Amsterdam Oud-West Healthy hotspot05

Juice & Salad Cafe Amsterdam Oud-West Healthy hotspot06

In plaats van een salade koos ik voor de chia pudding voor de lunch, omdat ik daar erg benieuwd naar was. Zeer bijzonder! Door de combinatie van kiwi, framboos, superfoods en noten werd het erg lekker gemaakt. Zou je het een keer zelf willen maken? Bekijk dan zeker dit recept van MH Rosalie.

Juice & Salad Cafe Amsterdam Oud-West Healthy hotspot07

Juice & Salad Cafe Amsterdam Oud-West Healthy hotspot08

Doordat Nick en Michiel zelf ook achter de bureaus op werk hebben gezeten weten ze als geen ander dat er behoefte is aan een gezonde lunch tijdens werktijd. Daarom is er in Amsterdam ook office catering en wordt de lunch in een mooie verpakking met de opvallende groene Juice & Salad fiets bij je op werk bezorgd.

Juice & Salad Cafe Amsterdam Oud-West Healthy hotspot09

Volgende keer zal ik er zeker mijn eigen salade gaan samenstellen! En wellicht tref je me er nog wel eens werkend aan 😉

Bekijk alle healthy hotspots die op ModerneHippies.nl staan!

Liefs, Marte

Je kunt me persoonlijk volgen op Instagram (@mh_marte), Twitter (@martevanliere) en Facebook (/martevanliere).

Juice & Salad Café Amsterdam
Adres: Eerste Contstantijn Huygensstraat 60 (Amsterdam Oud-West), Vijzelstraat 135 (Amsterdam Oud-Zuid) en Gustav Mahlerplein (kiosk in Amsterdam Zuid)
Check de actuele openingstijden op juiceandsalad.nl