Tried & Tested: Natuurlijke Zonnebrand van Lovea

Welkom in de Natuurlijke Schoonheidssalon! In deze rubriek vind je tips en reviews over natuurlijke, dierproefvrije en vegan cosmetica en verzorgingsproducten.

Tegenwoordig ben ik een beetje de weg kwijt: is de zon zelf al niet kankerverwekkend genoeg, dan zijn het de middelen wel. (Weet je trouwens dat van chemische zonnebescherming het koraal dood gaat?) Dus: op zoek naar natuurlijke bescherming.

First things first: ik ben geen beautyblogger. Ik heb alleen sinds maart de producten van Lovea uitgeprobeerd, een compleet biologisch zonnebrandmerk met 100% minerale zonnefilters, en wil mijn ervaringen nu graag met jullie delen. De zomer komt er natuurlijk ook aan (or so we hope), dus wellicht helpt het jou in het maken van je keuze in zonnebrand.

Lovea is naast biologisch, ook vrij van alle “gevaarlijke woorden”, zoals parabenen, phenoxyethanol, genetische gemodificeerde organismen, siliconen, PEG, synthetische kleurstoffen en synthetische parfums. Daar word ik al heel enthousiast van, want het heeft dus geen chemische middelen. (Volgens misslipgloss.nl die er helemaal verstand van heeft: echt niet). En niet te vergeten: het is vegan!

In maart heb ik op Lanzarote SPF 30 en de aftersun getest (“Jeetje, wat ruikt dit… natuurlijk”, aldus mijn yang/vriend); in april heb ik op Ibiza SPF 15 en de gezichtcrème met SPF 50 uitgeprobeerd. Bij deze mijn mening. Just to keep in mind: ik heb een (extreem) droge huid. Voor iedereen kan de ervaring natuurlijk compleet anders zijn.

Sun Spray SPF 15

Tried tested Lovea Zonnebrand2

De SPF 15 vind ik een toppertje! Hij smeert makkelijk uit en ik heb nog geen seconde gedacht dat ik een factor te laag heb gekocht; ik ben namelijk helemaal niet verbrand. Misschien verbaas je je de eerste keer als je je pakketje opent, want het flesje is klein (150 ml) en relatief duur. Het is de investering alleen compleet waard: de beschermingsfactor loopt namelijk niet terug gedurende de dag; door de natuurlijke filters! Bij synthetische filters moet je om de zoveel uur natuurlijk insmeren… En dat is bij Lovea dus niet het geval. En waar je na een jaar na aankoop je normale zonnebrand moet weggooien, omdat de synthetische filters niet meer werken, blijft de natuurlijke bescherming van Lovea ruim drie jaar goed. Hij zit verpakt in een handige sprayverpakking, en is 150 ml en kost 14,99 -. De investering, mijns inziens, helemaal waard.

Sun Spray SPF 30

Tried tested Lovea Zonnebrand5

De SPF 30 is ook fijn, maar smeert iets minder makkelijk uit dan SPF 15. Dit lijkt me logisch. Mijn droge huid leek er wel iets droger door te worden, waardoor ik ‘m niet heel prettig vind. Ik gebruikte deze zonnebrand eerst ook op mijn gezicht, maar hierdoor gingen mijn ogen enorm prikken. Niet doen dus! Ik denk dat ik de 30 nogmaals zou aanschaffen als ik naar een gebied zou gaan waar de zon extreem sterk is. De 15 bevalt me tot op het heden beter. SPF 30 schaf je voor 16,99- aan.

Om je een idee te geven van de grootte: de SPF 30 heb ik samen met mijn vriend gebruikt, en we waren een dikke week weg. Hij was bijna op toen we vertrokken; maar mijn vriend is heel groot ;). Als je alleen reist, zou je met een flesje dus zeker twee weken moeten kunnen reizen. Ik zit nu dik twee weken op Ibiza, en m’n SPF 15 is (bij lange na) nog niet op.

Anti Aging Face Cream SPF 50

Tried tested Lovea Zonnebrand3

Ik ben fan, ik ben fan! Factor 50 voor op je gezicht kan voor de gezichtsveroudering absoluut geen kwaad, en ik vind de gezichtcrème heerlijk. Sommige mensen die er ervaring mee hebben vinden deze crème juist weer te dik. Dit kan dus ook wel kloppen met mijn droge huid; ik heb vaak een dikke crème nodig (of tegenwoordig: kokosolie), anders blijf ik smeren. Het flesje is 50 ml, en is (nogmaals) niet de goedkoopste: € 16,99. Maar let wel: je hebt maar 1 (mini) pompje nodig om heel je gezicht mee in te kunnen smeren. De eerste keer pompte ik twee keer (ik denk uit gewoonte) en dit was veel te veel. Ik gebruik ‘m inmiddels al dik 2,5 week en hij is nog lang niet op. Hij laat een beetje een witte waas achter op je gezicht, maar dit trekt redelijk snel weer weg.

After Sun Milk

Tried tested Lovea Zonnebrand4

De aftersun is ‘melkachtig’ en heel dun. Hierdoor had ik al gauw teveel in m’n handen (net als bij de gezichtcrème dus), terwijl dit helemaal niet nodig bleek te zijn. Ik vind het jammer dat deze niet als spray te koop is; zeker omdat er dus zoveel melk uitkomt. Hij is lekker ‘koel’ na een dag zonnen, alleen ik vind ‘m ietwat droog. Daarom combineer ik de aftersun met kokosolie (volgens MH Yonna ookwel een multifunctioneel wondermiddel, I agree!). De aftersun is overigens 98,9% natuurlijk en niet 100% en koop je voor € 9,99.

Tip: astaxanthine

Ik slik overigens ook iedere dag astaxanthine – dat ook zou moeten beschermen tegen de zon. (Ik heb hier een aparte blogpost over geschreven: 15 weetjes over astaxanthine). Eén ding staat vast: sinds mijn komst op Ibiza ben ik totaal niet verbrand. Misschien komt het omdat ik een laagje had gecreëerd op Lanzarote, misschien komt het omdat het allemaal zo verdomde goed werkt. Op Lanzarote was ik wel verbrand, maar toen was ik (na een nachtvlucht) gelijk in slaap gevallen in de zon, met alleen kokosolie op (ook al wordt beweerd dat kokosolie ook een zonnebrandproduct kan zijn, naar mijn idee geen goede beschermer dus! Wel fijn als aftersun).

Eindstand? Ik zou SPF 15 en de gezichtscrème sowieso nogmaals aanschaffen, want daar ben ik echt fan van geworden. Voor een zonnebrand met een hogere factor en aftersun ga ik op zoek naar andere (natuurlijke) merken. Als je benieuwd bent naar andermans ervaringen, kun je ook op de website van Lovea kijken, en ook de mening van Miss Natural of Miss Lipgloss lezen.

Je kunt Lovea o.a. kopen bij de Etos, De Tuinen of online via Vitaminstore. Test je mee? Als je al ervaring hebt met Lovea, laat dan zeker een reactie achter onder dit artikel. Zo kunnen we elkaar helpen! Thanks!

10 reacties

Joost -

Ik heb dit middel gekocht voor mijn roodharige gezin. Op andere middelen kreeg mijn dochtertje van 1 uitslag. Met dit middel niet. Echter: mijn kinderen verbranden dwars door de factor 50 versie heen, ook als ik ze meer dan 6x insmeer op een dag. Ikzelf ook, terwijl ik geen rood haar heb. Met een ander regulier middel (nivea) is dit niet zo. Mijn voorraad van 4+ flesjes gaan de vuilnisbak in: dit koop ik nooit meer. Misschien wel natuurlijk, maar niet functioneel. Ik ben diep teleurgesteld: mijn kinderen zijn meerdere dagen behoorlijk verbrand, en ik en mijn vrouw dachten dat het onze schuld was.

Astrid -

Lovea 50 voor kids gebruikt, zoonlief was twee maal helemaal uit zijn doen en huilde alsof hij pijn had.

Zelf op m’n huid uitgesmeerd om te voelen wat het deed en jeetje wat brand dat in je huid en mijn huid voelt geïrriteerd aan.

Nooit meer lovea voor ons.
Advies gevraagd bij een drogist en dan krijg je dit.

Marco -

Lovea wat een goed produkt. Ahum wel eens gekejen wat er in zit? Juist ja titaniumdioxide en nee niets natuurlijks aan is een afval product van de titanium industrie.
Daarbij als titaniumdioxide wordt blootgesteld aan UV straling in lucht of water (de mens bestaat grotendeels uit water) verbreekt het organische verbindingen (oh ja de mens bestaat buiten water verder uit organische verbindingen).
Ik zou dat spul veruit de buurt van mijn lichaam en de zon houden.
Zomaar even een paar fijten.
Want wat gebeurt er als onze cellen met dna kapot gaan? Juist dan ontwikkel je kanker. Goed product zou alleen verboden moeten zijn.

Sabrina Haas -

Volgende keer ook Butterbean testen. Succes story uit Amerika. Kleinschalig en geheel met natuurlijke ingrediënten ontwikkeld door een moeder in Amerika en nu een grote hype. Best getest door EWG sunsafety in Amerika. SPF30. Nu ook in Nederland verkrijgbaar.

indiya -

hi ik heb ook de lovea 30 geprobeerd voor mijn kinderen maar vond het voor geen meter smeren. en die witte waas op hun karamelhuidjes was ook niet fijn. trok uiteindelijk wel weg maar duurde best even. vond ook de geur niet zo lekker. maar misschien is die 15 het proberen nog waard. de Biodermal voor gevoelige huid beviel beter. deze zomer kwam ik uit op P20 wel met alcohol maar zonder andere ‘troep’ 1 x smeren en hele dag klaar. sprayt en smeert supermakkelijk zonder waas. ook best prijzig maar je doet er best even mee. en vaak let ik op de aanbiedingen bij kruidvat en etos.

Zoë -

Hey Indiya,

Klopt; de 30 van Lovea is beduidend anders dan de 15. Ik zou het ook alleen op de 15 houden bij Lovea. Ik ben overigens wel te spreken over de 30 van Acorelle (daar staat toevallig vandaag een review over online). Blijft een zoektocht(je…)

Bes -

Linda, wij hadden precies hetzelfde. Voor ons zoontje van 3 jaar kochten we laatst de Lovea kids bio. We willen natuurlijk geen chemische troep voor ons kind. Ook hij kreeg een flinke allergische reactie hierop. Zijn gezicht zwol op en werd knalrood. Gewoon eng. De volgende dag trok de zwelling wat weg maar begon zijn huid te jeuken en heel schilferig te worden. Dit heeft zich helaas de volgende paar keer na het smeren herhaald. Heel jammer maar geen Lovea meer voor ons. We moeten op zoek naar een goed alternatief.

Marte -

Jeetje, wat vervelend ook weer. Ik ben zelf juist erg tevreden met Lovea; dat maakt review over producten ook zo lastig, omdat het zo persoonlijk is!
Je zou toch meer verwachten van ‘natuurlijke’ zonnebrand. Maar ook hierin zitten middelen die schade kunnen aanrichten. Ik heb een jaar na deze review een artikel geschreven over het effect van (natuurlijke) zonnebrand op het koraal: http://www.modernehippies.nl/verbeter-de-wereld-3-gebruik-de-juiste-zonnebrand-om-het-koraal-te-beschermen/ – daar zie je ook al terug dat natuurlijk niet zo ‘natuurlijk’ is als je denkt.
Blijft dus toch een zoektocht.
Succes!

Linda -

Heb zelf de Lovea anti aging zonnebrand crème gebruikt maar helaas, het is niet helemaal waar dat het veilig is voor mensen met een gevoelige huid of allergie :( Eerste keer smeren was er niets aan de hand maar de tweede dag kreeg ik een serieuze allergische reactie op de crème (gezwollen rood gezicht). Erg jammer, want had de hoop dat een dergelijke bio crème geen reactie zou geven. Zeker omdat er staat dat het veilig is voor mensen met een gevoelige huid en/of allergie. Niet helemaal waar dus. En ook erg jammer want de crème ruikt wel heel fijn en is goed te smeren. Tip: Als je last hebt van een gevoelige huid en/of allergie, smeer de creme dan eerst op bijvoorbeeld je onderarm of andere plek waar het niet zo opvalt om te checken of je een reactie erop hebt. En smeer het de dag erna ook nog een keer om er zeker van te zijn dat je er geen reactie op hebt alvorens het op je gezicht te smeren 😉

Marte -

Hey Linda,

Wat super vervelend… Welk merk denk je dit jaar te gaan gebruiken/testen?
Ben benieuwd wat wel fijn is voor een gevoelige huid…
Succes met de zoektocht!

Liefs, Marte

Reageer ook