Tried & Tested: Masseuse aan Huis

Een massage cadeau geven aan jezelf. Wanneer doe je dat nou? Juist ja, nooit. Hoe dat komt? Moeilijk in te schatten, maar over het algemeen heerst in Nederland (nog) niet zo’n cultuurtje. Dat beweert Mirjam, oprichtster van Masseuse aan Huis, in ieder geval. Iets waar ik me wel in kon vinden. Immers: in Azië is het een stuk normaler om geregeld een massage te nemen. Zelfs in Amerika is het normaal om geregeld gemasseerd te worden. Daar is iedereen – net als hier – altijd maar ‘druk, druk, druk’ dus is de ‘massage aan huis’ inmiddels bijna normaal. Ik had er echter nog nooit van gehoord.

Masseuse aan Huis 1

Masseuse aan Huis 4

Masseuse aan Huis 5

In Nederland worden massages gezien als duur in plaats van dat het een investering is in je gezondheid. Massages worden gezien als luxe in plaats van dat het menselijk is en het je stressniveau daadwerkelijk verlaagt. Massages moet je verdienen in plaats van dat je het jezelf gewoon gunt. Laat staan dat we bedenken dat de balans tussen het verdienen van geld en het nemen van rust iets is wat hoort bij een gezonde levensstijl.

Dat is waar Mirjam graag verandering in wilt brengen. Ze stelt dan ook wel dat er, net als bij gezonde voeding, steeds meer wordt ingezien dat massages goed zijn voor de mens – maar dat het zeker nog beter kan. En dat vind ik best wel cool en dapper. Een vrouw met een flinke ondernemersdrive en het gevoel dat het anders kan. (Ha, herkenbaar.) Met haar platform kunnen masseurs als een stel nomaden namelijk het land doorgaan en komen ze naar jou toe, in plaats van jij naar hen. Daardoor zijn ze altijd ‘on the road’. Een vrije-vogel-mentaliteit die ons natuurlijk wel aanspreekt. Extra leuk? Ze gebruiken 100% natuurlijke oliën, dragen shirts van bio-katoen en delen milieuvriendelijke flyers uit.

Masseuse aan Huis 2

Masseuse aan Huis 9

Ik kreeg een massage en mocht het zelf ondervinden. Ik bedacht me vlak voor haar komst dat ik misschien eens een rustig muziekje op moest zetten in plaats van de Foo Fighters, en zette het eerste beste ‘zen’-album op dat ik op Spotify kon vinden. Ik raakte gelijk al in de relaxmodus. Alleen dat zou ik al vaker moeten doen. Na een kort praatje kreeg ik een ontspannende massage. Even kort omkleden in m’n eigen kamer, alleen even helpen met het bed in elkaar zetten. Piece of cake en al met al toch best-wel-heel-erg ontspannend. Tja, what’s not to like. Dit zou ik mezelf oprecht vaker cadeau moeten doen.

Masseuse aan Huis 3

Masseuse aan Huis 6

Masseuse aan Huis 8

Masseuse aan Huis 10

Masseuse aan Huis 7

Ik bedacht me na de massage hoe tof ik dit zou vinden om spontaan mijn moeder eens mee te verrassen. Het is echt een aangenaam cadeau waar de ander helemaal niets voor hoeft te doen, en dat is iets wat ze echt verdient. Na een kijkje op de site zag ik dat er ook cadeaubonnen zijn, dus dat heb ik gelijk aangeschaft. In de kern? Het mag duidelijk zijn dat ik enthousiast ben over het concept. Ik support de mentaliteit en het platform van Mirjam. Dit kan anders in ons land: laten we het onszelf in onze gekte en chaos eens wat meer gunnen en zo nu en dan een massage aan huis cadeau geven. Het scheelt je tijd en je hebt weer even een uurtje of wat waarin je even niets moet. Dat mag best wel wat meer bij ons, dus laten we onszelf soms wat meer verwennen!

Check alle info op www.masseuseaanhuis.nlMocht je als masseur /masseuse interesse hebben om samen te werken met Masseuse aan Huis, stuur Mirjam dan vooral even een berichtje!

Wat zou jij van een massage aan huis vinden?

review – maar het cadeau is van mezelf

4 reacties

Lineke -

Hi Zoë
Ik heb genoten van je blog, geregeld een massage doet een mens goed. Ben ik helemaal met je eens. En wat ik je ook kan aanbevelen, is een Bars sessie, je voelt je helemaal relaxed en een opgeruimd hoofd.
(Zie mijn website)
Ik kijk uit naar je volgende blog
<3
Lineke

Ieke -

Wauw, dit ga ik voor m’n verjaardag vragen! Superthanks voor de tip :)

Inge -

Heerlijk! Maar in Azie is het voor de meeste mensen betaalbaar om je te laten masseren terwijl je in Nederland toch al snel een week kunt eten voor het geld wat een massage kost. En laten nou ook juist mensen met weinig inkomen (alleenstaande moeders, chronisch zieken, studenten met 2 baantjes) soms heel hard een massage kunnen gebruiken… Vroeger masseerde een fysio nog wel eens maar dat doen ze nauwelijks meer en ze zitten ook niet meer in het basispakket. In Nederland zal een massage dus altijd een luxe blijven, geen overbodige maar misschien wel juist broodnodige luxe die helaas alleen voor werkende of goed verdienende mensen is weggelegd. Dat heeft niks te maken met het je zelf wel of niet gunnen helaas…

Marina -

Ohh wat heerlijk! Een vriendin van mij doet dit ook en het is alweer veel te lang geleden. Je brengt me op een heel goed idee!

Reageer ook