MODE & BEAUTY

Tried & Tested: Natuurlijke deo van Chagrin Valley Soap & Salve

Soap Salve 1

Zoals jullie wellicht hebben gemerkt, ben ik me flink aan het verdiepen in natuurlijke crèmetjes. Het idee dat ik geen kwalijke en schadelijke stoffen op m’n huid smeer doet iets met me: ik bedenk me zodra ik smeer dat ik lief ben voor m’n lichaam (en de wereld!) en dat doet me goed. Afgelopen weken testte ik de natuurlijke deodorant van Chagrin Valley Soap & Salve.

Het oordeel

Nu ben ik eigenlijk zelden zo snel zo enthousiast geweest over natuurlijke deodorant. Ben je nieuw met natuurlijke deodorant? Dan moet je weten dat natuurlijke deodorant niet anti-perspirant is. Je zweet nog steeds; je ruikt de geur van je zweet alleen niet meer. Not to worry, daar moet je mischien een beetje aan wennen, maar dat is wat men noemt: de natuur! Ik zweet door deze deo overigens wel iets minder dan wat ik gewend ben bij andere natuurlijke deo’s.

Je neemt een beetje crème op je vingertop en smeert dit op je oksels en vervolgens ben je gegarandeerd geurloos voor de dag. Ik had gekozen voor de Summer Rain (een mix van lavendel, rozemarijn, ylang ylang en tijm) en die vond ik erg lekker ruiken. Spreken deze geuren je niet aan? Dan hebben ze nog genoeg andere opties voor je! Denk aan Citrus Blossom, Mint Mist of Woodland Breeze. Bedenk dat je ongeveer 2-3 maanden doet met een potje.

Ik ben (heel erg) fan, omdat hij gewoon goed werkt. Deze variant heeft overigens ook géén korreltjes (sommige natuurlijke deo’s hebben dat); dus dit laat ook niet achter op je kleren. Fijn!

De enige downside die ik kan bedenken, is dat er bijenwas in zit en deze deo dus niet geschikt is voor veganisten.

Soap Salve 4

Prijs

Je koopt de natuurlijke deo voor 11,95- bij JoanOrganics.nl.

Ingrediënten

Biologische kokosolie, biologische jojoba olie, biologische maïzena, zuiveringszout, biologische bijenwas, biologische essentiele oliën (lavendel, rozemarijn, ylang ylang, tijm).

Soap Salve 5

Hier scoort ‘ie extra goed op:

  • Hij werkt gewoon als een malle!
  • Hij is natuurlijk – jeej!

Q: Ben jij benieuwd geworden naar de natuurlijke deo van Soap & Salve?

Liefs, Marte

review

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.