MODE & BEAUTY

Tried & Tested: Natuurlijke Zonnebrand van Acorelle

Het is zomer en de zon schijnt! Je geniet van het weer in Nederland óf gaat misschien wel binnenkort op vakantie. Tijd om je verantwoord in te smeren dus. Vandaag deel ik daarom mijn ervaringen met de natuurlijke zonnebrand van Acorelle met je! Specifiek de Acorelle Spray Solaire SPF30 met biologische arganolie en de Refreshing After Sun Fluid met organische pepermunt bloemenwater, kokos en Monoï oliën. Beide producten hebben het Cosmetique Bio en EcoCert keurmerk. Voor de mensen die nieuw zijn in natuurlijke zonnebrand, nog even de belangrijkste punten in een notendop:

  • Natuurlijke zonnebrand blijft op je huid liggen in plaats van dat het in je huid kruipt.
  • Daardoor hoef je meestal (maar) 1 x per dag te smeren en doe je er extra lang mee.
  • Door de natuurlijke mineralen is het vaak wel wat duurder, maar de zonnebrand blijft heel lang goed; je hoeft ‘m dus niet al na een jaar weg te gooien.
  • Natuurlijke zonnebrand beschadigt hoogstwaarschijnlijk nog net zo goed het koraal van de zee. Alle ins & outs daarover heb ik hier uitgeschreven. Gebruik het dus ook ná het zwemmen in de zee of lekker bij het zwembad.

Review Natuurlijke Zonnebrand Acorelle 1

Het oordeel

Wow, wat een mega fijne zonnebrand! Het eerste halve uur bleef er een heel dunne witte laag op m’n huid liggen, maar voor de rest van de dag was dit er niet meer. Hij voelt absoluut niet kleverig aan en smeert lekker uit; dit in contrast met enkele andere natuurlijke zonnebrandmerken. Na het zwemmen (in het zwembad!) moest ik me wel opnieuw insmeren, in plaats van dat de zonnebrand de gehele dag op m’n huid bleef liggen, maar het belangrijkste: ik ben (weer) niet verbrand. Iets wat ik echt opmerkelijk vind sinds ik natuurlijke zonnebrand aan het testen ben. Ik ben heel erg te spreken over de zonnebrand. Het enige wat jammer is en blijft, is dat er in alle natuurlijke zonnebrand alsnog mineralen zitten die het koraal in de zee hoogstwaarschijnlijk beschadigen (in deze specifiek: titaniumdioxide). Dit is een issue waar ik mee blijf zitten en wat ik dubbel vind aan de naam van ‘natuurlijke’ zonnebrand. Natuurlijke zonnebrand moet je dus vooral voor je eigen gezondheid gebruiken en liever alsnog niet op doen als je de zee in gaat (gebruik dan eerst een natuurlijke olie en smeer je in zodra je gaat zonnen en niet meer de zee in gaat!).

Review Natuurlijke Zonnebrand Acorelle 3

Ook de after-sun vind ik super fijn. Hij is heel licht en ruikt heerlijk. Ik heb het gevoel dat ik langer bruin ben gebleven doordat ik na het zonnen m’n huid verzorg door deze after-sun. Top combinatie, waardoor ik weer mooi bruin ben geworden deze zomer.

Review Natuurlijke Zonnebrand Acorelle 4

Prijs

Zonnebrand Spray Solaire SPF 30: 24,95- bij Heavenlypure.com.
Refreshing After Sun Fluid: 16,95- bij Heavenlypure.com.

Ingrediënten

Zonnebrand Spray Solaire SPF 30: Aluminum hydroxide, Bijenpollen, Caprylic/capric triglyceride, Dicaprylyl carbonate, Helianthus annuus – zonnebloem olie, Olea europaea – biologische olijf olie, Oleyl alcohol, Polyglyceryl-3diisostearate, Propolis extract, Pure biologische argana spinosa kernel olie, Stearic acid, Titanium dioxide, Zanthoxylum alatum.

Review Natuurlijke Zonnebrand Acorelle 2

Review Natuurlijke Zonnebrand Acorelle 6

After Sun: Alcohol, Aluminum hydroxide, Benzyl benzoaat, Benzyl salicylaat, Bijenpollen, Caprylic/capric triglyceride, Coco-caprylate, Cocos nucifera – kokos olie, Dicaprylyl carbonate, Eugenol – biologische etherische olie, Gardenia tahitensis, Geraniol – biologische etherische olie, Helianthus annuus – zonnebloem olie, Linalool [natuurlijke etherische olie], Olea europaea – biologische olijf olie, Oleyl alcohol, Parfum (natuurlijke geur), Polyglyceryl-3diisostearate, Propolis extract, Pure biologische argana spinosa kernel olie, Stearic acid, Titanium dioxide, Tocopherol, Zanthoxylum alatum.

Review Natuurlijke Zonnebrand Acorelle 5

Hier scoren ze extra goed op:

  • Beide producten zijn fijn en werken goed.
  • Ze kleven niet, zijn aardig waterbestendig en laten slechts voor een korte periode een wit laagje achter; dit laatste is voor natuurlijke zonnebrand bijzonder en daardoor extra fijn.
  • Ze ruiken lekker. Dit kan namelijk erg variëren per natuurlijke zonnebrandmerk.

Ben jij benieuwd geworden naar de natuurlijke zonnebrand van Acorelle?

Meer weten? Andere natuurlijke zonnebrandmerken die ik heb getest zijn die van Lovea en Lush. Je kunt jezelf van binnenuit beschermen door astaxanthine te slikken en verdiep je dus ook zeker in het effect van zonnebrand op het koraal.

review

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.