MODE & BEAUTY

Tried & Tested: Natuurlijke Zonnebrand van Green People

Welkom in de Natuurlijke Schoonheidssalon! In deze rubriek vind je tips en reviews over natuurlijke, biologische, dierproefvrije en/of vegan cosmetica en verzorgingsproducten.

Tried Tested Green People Zonnebrand - 1

Zodra de zon schijnt test ik een natuurlijke zonnebrand. In Zuid-Afrika testte ik de Organic Sun Lotion van Green People. Deze zonnebrandcrème heeft SPF 25 (niet bijzonder hoog voor een felle zon) en is geformuleerd op basis van aloë vera, edelweiss, groene thee en bijenwas. De zonnebrand biedt 96% bescherming tegen UVB stralen, heeft geen parabenen, lanolin, phthalaten, synthetische geur- en kleurstoffen en petrochemische bestanddelen en is geschikt voor vegetariërs. Helaas dus niet voor vegans, want er zit wel bijenwas in.

Ben je nieuw met het onderwerp natuurlijke zonnebrand? Dan nog even de belangrijkste punten in een notendop:

  • Natuurlijke zonnebrand blijft op je huid liggen in plaats van dat het in je huid kruipt. Er komen dan dus geen rare chemicaliën in je lichaam.
  • Daardoor hoef je meestal (maar) 1 x per dag te smeren en doe je er extra lang mee.
  • Door de natuurlijke mineralen is het vaak wel wat duurder, maar de zonnebrand blijft heel lang goed; je hoeft ‘m dus niet al na een jaar weg te gooien.
  • Natuurlijke zonnebrand beschadigt hoogstwaarschijnlijk nog net zo goed het koraal van de zee. Gebruik het dus ook ná het zwemmen in de zee of lekker bij het zwembad. Alle ins & outs daarover heb ik hier uitgeschreven.

Tried Tested Green People Zonnebrand - 2

Tried Tested Green People Zonnebrand - 3

Het oordeel

Helaas, ik ben geen fan. Over het algemeen raad ik ‘m af, omdat de zonnebrand een bijzonder dikke witte laag achterlaat die moeilijk uit te smeren is. Daardoor heb je na het smeren ook behoefte om je handen te wassen. Jammer, bummer! De witte laag trekt uiteindelijk altijd weg.

Op de verpakking stond “herhaal zo veel als nodig” en dit bleek nodig te zijn. Helaas is mijn ervaring met diverse natuurlijke zonnebrand anders geweest; die hoefde ik meestal maar 1 keer te gebruiken. Nu had deze zonnebrand het niet mee: ik was lijkbleek toen ik in de felle Afrikaanse zon kwam. Daar kan geen zonnebrand tegenop. Uiteindelijk – toen ik al bruin was – was 1 keer per dag insmeren voldoende, daardoor deed ik er achteraf wel erg lang mee.

Prijs

13,95- bij BigGreenSmile.nl.

Ingrediënten

Tried Tested Green People Zonnebrand - 4

Hier scoort ‘ie wel goed op:

  • Ik heb het gevoel dat ik er extreem lang mee kon doen. Door de dikke witte substantie heb je niet veel nodig.
  • De zonnebrand is geschikt voor mensen met eczeem en psoriasis.
  • Voor een natuurlijke zonnebrand is ‘ie relatief goedkoop.
  • De zonnebrand is (misschien door de dikte?) hartstikke waterproof.
  • 82 % van de ingrediënten is biologisch.

Ik heb in het verleden al diverse natuurlijke zonnebrand getest. Zo zijn de zonnebrandcrèmes van Lovea, Lush en Acorelle al voorbijgekomen. Ik ben nog steeds op zoek naar de ultieme formule: eentje die natuurlijk is én het koraal niet beschadigd. WAT?! Beschadigt zonnebrand het koraal? Helaas wel, lees maar.

Meer lezen in de Natuurlijke Schoonheidssalon? Klik hier.

Welke natuurlijke zonnebrand vind jij fijn?

review