MODE & BEAUTY

Tried & Tested // Nourish and Repair Shampoo & Conditioner van Madara

Er is niets dat ik liever doe dan in de weer zijn met smeerseltjes, tutten met make-up of een avondje beautify-en met haarmaskers, nagellakjes en andere shizzle, dus toen ik een paar weken geleden een pakketje bomvol met fijne producten van het mooie merk Mádara op mijn deurmat vond, kon ik mijn geluk niet op.

Ik had ooit de Flower Dust Lotion van Mádara gekocht en was daar zeer tevreden over: een heerlijke bodylotion met een fijn gouden glittertje, die je een gezonde gloed geeft zonder dat onbedoelde Twilight-effect. De enige downside voor mij was de wel heel plantaardige geur. Maar hey, Mádara is dan ook 100% plantaardig en vegan (en niet op dieren getest!), dus dat nam ik graag op de koop toe.

Helaas was het eerste product dat ik testte, het micellar water, niet echt een succes. Ik had er al veel over gelezen (het zou een waar wondermiddel zijn, een all-in-one make-upremover en huidverzorging) en verwachtte dus een ware revelatie op beautygebied. Helaas vond ik ‘m als make-upremover niet goed werken en als ik ‘m als gezichtsreiniger gebruikte, bleef er een raar laagje op mijn huid achter. Later las ik bij toeval in een artikel van Vogue dat het de bedoeling is dat je je gezicht na het gebruik nog even met warm water afdept (ook al staat op de site van Mádara dat het een ‘no-rinse’ product is). Dat hielp inderdaad, maar ik heb een heel droge huid en het gebruik van water wilde ik nou juist vermijden, omdat ik alleen daardoor al tegen de klippen op moet smeren met crèmes. Daarnaast vond ik ook hier de geur ronduit storend. Niet fris en zelfs niet neutraal, maar een beetje…. off, somehow. Ik kon er mijn vinger niet goed op leggen.

Maar niet getreurd! Gelukkig waren de laatste twee producten, de Nourish and Repair Shampoo en Conditioner, wel een groot succes. Omdat mijn haar weliswaar lang en enigszins wavy is, maar ook heel fijn van structuur, gebruik ik sinds jaar en dag altijd een volumnizing shampoo en geen conditioner, want daarvan wordt mijn haar zo glad dat ik het niet eens in een topknot of ponytail kan doen.

Madara Review 1

Ik heb altijd de ambitie gehad om een prachtige bos krullen à la Julia Roberts in de 90’s te hebben, maar ondanks vele experimenten met krultangen en hot rollers wordt het meestal toch meer een coupe à la Tori Amos. Maar dankzij deze shampoo en conditioner heb ik nu een foolproof methode. Beide producten geven mijn haar meer body, ook de conditioner, maar tegelijkertijd is mijn haar minder pluizig. Ik laat het natuurlijk drogen totdat het bijna droog is, spuit er dan wat salt water spray in, draai het in een topknot en laat het verder drogen. Voilà: krullen! Krullen die tegelijk sleek en glanzend zijn, wel te verstaan. Ik ben er superblij mee! Mijn haar voelt gezonder aan en ziet er mooier uit.

Madara Review 2

Ook de producten van Mádara proberen? Ze hebben een webshop vol met fijne producten voor haar- en huidverzorging, zowel voor face als body, en zelfs make-up en deodorant. Check it out! Alle producten hebben het ECOCERT label, wat betekent dat het 100% vegan en plantaardig is. Een goed gevoel 🙂

Wat vind jij van de producten van Mádara?