ETEN

Tried & Tested: Uzuma // Groente & Fruit Slow Juices

Uzuma Green Juices Tried & Tested 1

Onlangs ontving ik een enorme box met allerlei Uzuma Green Slow Juices. Je leest het al in de naam: een merk dat allerlei slowjuices maakt. Graag wil ik eerst duidelijk hebben wat slow juicen precies is (als je dit allang weet, ga dan vooral gelijk door naar de volgende kop):

Een slowjuicer past kneuzende, malende en persende handelingen toe op de groente en het fruit, waardoor enzymen en voedingsstoffen beter behouden blijven. Het is vergelijkbaar met het koud persen van olijfolie of het kauwen door een gebit. Het resultaat is ‘levend sap’: vruchtensap dat bol staat van essentiële voedingsstoffen en levende enzymen. […] De hoge opbrengst betekent niet alleen meer sap dan met bijvoorbeeld een sapcentrifuge, maar ook behoud van meer voedingsstoffen en enzymen. Een slowjuicer kan zowel harde als zachte groente- en fruitsoorten persen, en scheidt het pulp volledig van het sap. Bron: slowjuice.nl

Nu kan je zelf slowjuices maken (heerlijk!) maar is de aanschaf van een slowjuicer soms misschien wat veel gevraagd: voor de meeste slowjuicers moet je even sparen. En dan heb ik het nog niet eens over de tijd die je erin moet stoppen om alles aan te schaffen en te maken én de troep die het oplevert in de keuken; iets wat een gemiddeld werkend persoon zich simpelweg niet “even” kan veroorloven.

Uzuma & de programma’s

Dan zijn merken als Uzuma heel handig. Uzuma maakt de slowjuices met allerlei gezonde groente en fruit alvast voor je klaar in diverse mooie kleurtjes en prachtige namen zoals “zen”, “vibe”, “karma” en “shine”. Like! (Is dat verzonnen door een moderne hippie of wat?) Naast groente en fruit zit er niets anders in de flesjes: geen conserveringsmiddelen of geur-, kleur- en smaakstoffen: je neemt puur, rauw groente en fruit in. Extra like!

Uzuma Green Juices Tried & Tested 3

Uzuma Green Juices Tried & Tested 4

Uzuma heeft 4 programma’s gecreëerd, afhankelijk van je wensen kan je een van de volgende programma’s volgen:

  1. Detox (kuur)
  2. Fit (fitte en gezonde levensstijl)
  3. Slim (snel afvallen)
  4. Steady (op gewicht blijven)

Door middel van een handig testje op de website zocht ik uit welk programma het beste bij mijn lichaam past. Hieruit kwam naar voren dat ik het beste het Fit programma kon volgen:

Uzuma Fit is bedoeld voor die personen die reeds in vorm zijn en op een snelle en handige manier hun levensstijl willen aanvullen met gezonde en volledige voeding. Bron: uzuma.nl

In feite houdt dit ‘gewoon’ in dat je twee sapjes per dag inneemt naast je dagelijkse maaltijden: een ’s ochtends en een ’s middags. En daarbij moet je veel water drinken (maar dat doe ik gelukkig altijd uit mezelf al). Dit klonk dus als muziek in de oren.

Ik eet relatief erg gezond, maar alleen op sapjes leven? Dat voelt voor mijn lichaam niet gezond. Dat heb je vorige keer ook kunnen lezen uit mijn ervaringen met de DetoxBox. Zeker niet als je ook geregeld sport. Sapjes als toevoeging op je dagelijkse eetpatroon? Ja, daar kan ik helemaal inkomen en voelt voor mij een stuk lekkerder. Want hoeveel groente of fruit ik ook eet: ik zal gemiddeld per week toch altijd wat tekort komen.

Levering

En zo begon ik vorige week aan het Fit programma. De sapjes werden bij mij thuis geleverd en kwamen compleet bevroren aan in een geïsoleerde verzenddoos: bijzondere gewaarwording. Zou dit wel goed zijn voor de sapjes? Vroeg ik me af. Blijkbaar is dit júist goed voor de kwaliteit: zo wordt deze namelijk behouden.

Op een papiertje las ik dat ik ze gelijk in de vriezer of koelkast kon doen. De flesjes blijven 21 dagen houdbaar, zonder dat dit (schijnbaar) consequenties heeft voor de kwaliteit – je kunt ze dus prima een tijdje in je koelkast laten staan. Ik heb ze daarom gelijk in de koelkast gezet om ze te laten ontdooien. Het duurde bij sommige flesjes wel wat langer dan een dag om compeet te ontdooien – iets om misschien even rekening mee te houden bij je planning.

Bij levering zat een papiertje met een overzicht welk sapje ik op welk tijdstip moest nemen. Dit was voor mij prima, maar mocht je een wat chaotischer bestaan hebben dan de mijne, dan hebben ze ook een gratis app die je eraan herinnert welk sapje je wanneer in moet nemen. Handig!

Het oordeel

Ik vind groente en fruit heel erg lekker, ook (en soms juist) in de vorm van sapjes. De samenstellingen die Uzuma heeft bedacht vind ik ook erg origineel en ontzettend lekker. Ik houd niet zo enorm van rode biet-sapjes, maar dat ligt puur aan mijn smaak. (Extra verraderlijk is dat, omdat ik bij snoep altijd voor rood en paars ga en die het lekkerste vind!) Over de rest was ik erg te spreken. Maar ik ben dan ook meestal de moeilijkste niet rondom bedachte samenstellingen, behalve als ik ze zelf ga verzinnen.

Ik vond het ook een erg fijn gevoel om, te midden van deze grauwe, donkere dagen, een extra vitamineboost binnen te krijgen. Dat was te voelen aan m’n lichaam, want ik zat toch wat lekkerder in m’n vel. Geen wonder: 1 flesje zou gelijkstaan aan 1 kilo groente en fruit. Dagelijks 2 kilo erbij dus! Ik had iedere dag echt trek in de juices.

Ik vind het Fit programma erg geschikt voor “starters” in de healthy-clean-eating-shizzle-way-of-life of voor mensen die al gezond genoeg (denken) te leven en een (extra) aanvulling willen hebben waarbij je diverse soorten groente en fruit binnenkrijgt. Ik kan me ook goed voorstellen, als je bijvoorbeeld altijd druk bent met college of op werk, dat dit programma ideaal is om mee te nemen en je toch wat gezonder te voelen. Dit programma kost € 98.00 (2 weken 2 flesjes per dag).

Zelf proberen?

Misschien lekker als kickstart voor het nieuwe jaar? Of misschien juist lekker om tussen Sinterklaas en de volgende feestdagen in te nemen? Het is natuurlijk afhankelijk wat jij wil en waar jij behoefte aan hebt, welk programma jij van Uzuma zou moeten of willen volgen. Doe de test en kijk of het je aanspreekt. Luister daarbij vooral naar je eigen lichaam en wat jij denkt nodig te hebben. Een extra portie gezondheid kan in ieder geval nooit kwaad, denk ik. Op www.uzuma.nl vind je alle info over de andere programma’s en de prijzen.

Uzuma Green Juices Tried & Tested 2

// Volg Marte op Instagram, Twitter en Facebook

Foto’s: © Marte van Liere

Dit is een review, ik krijg er niet voor betaald.
Lees de disclaimer voor meer info.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.