MODE & BEAUTY

Tried & Tested: Visagist op de fiets

Foto VodF 1

In mijn queeste voor aluminiumvrije smeerdeodorant, voor als ik eens zin heb in andere dan mijn zelfgemaakte, vond ik na een tip van een vriendin een leuk adresje: Visagist op de fiets. Daar vond ik fijne deo’s zoals Salubritas (kruidig) en Soapwalla (citrus), en nog veel meer!

Foto VodF 2

Foto VodF 3

Als je graag pure, groene en diervriendelijke cosmetica gebruikt, is het wel fijn als er ook wat keuze is: tenslotte werkt niet alles even goed voor iedereen. Marloes van Capellen, de Visagist op de fiets in kwestie, werkte jarenlang als visagist achter de schermen in politiek Den Haag. In de loop van de tijd is Marloes het steeds belangrijker gaan vinden om zo zuiver en verantwoord mogelijk te werken, omdat de gezondheid van mens en dier in allerlei opzichten vaak ondergeschikt worden gemaakt aan winst en snel gemak binnen de cosmetische industrie. Bij haar kun je écht natuurlijke producten en accessoires krijgen dus! In lijn met haar duurzame en klimaatneutrale principes komt ze, als je binnen haar postcodegebied (Den Haag) zit, ook echt op de fiets voor bezorgingen, uitproberen en adviezen! Marloes heeft bewust geen geautomatiseerde webwinkel, bestellingen doe je gewoon per mail (want dat is gezelliger).

Veel van ons beginnen met huidverzorging als tiener of twintiger in the onslaught of hormones. De vette, onzuivere snoet die je daardoor krijgt, probeer je te bestrijden met crèmes en reinigers die soms eng veel op chemisch afval lijken (ik herinner me onder andere spul dat bleekvlekken op je kleren achterliet als je niet uitkeek). Afgezien van die genadeloze aanpak voor je huid, zijn deze producten ook nog eens niet geweldig voor natuur en milieu. Als thirtysomething wordt je huid vaak wat droger, vooral als je beauty regime nog op een vette huid staat ingesteld. Personally, I’ll take shinyness over dry skin any day of the week! Ik was dus al een tijdje niet meer tevreden over mijn gezichtsverzorging: mijn huid was trekkerig en schraal, maar desondanks had ik pukkeltjes rond mijn T-zone. Het leek me wel een idee om wat nieuwe dingen van Visagist op de fiets te proberen, dus op aanraden van Marloes heb ik een stel producten getest!

Foto VodF 4

Het pakje was werkelijk supermooi ingepakt! Het soort pakketje waar ze op YouTube unboxing filmpjes van maken. Als eerste probeerde ik de Organic Trevarno Rose & jojoba cleanser, verpakt in een prachtige paarse glazen fles – en OMG dit ruikt zo lekker! Een rozengeur, maar eetbaar, die doet denken aan de Arabische en Perzische keuken. Nom! Het voelt aan als een milde lotion, die ik zelf eerder als make-up remover ’s avonds zou gebruiken, maar gehoorzaam gebruik ik hem ook als face-wash ’s ochtends. De zachte reiniging is wel grondig genoeg, maar niet harsh (waardoor mijn huid weer teveel talg zou aanmaken), zodat mijn gezichtshuid weer fijn in balans kwam.

Foto VodF 5

Verder kreeg ik twee dagcrèmes van Handmade Naturals uit de UK, de Sensitive Face Cream for Normal & Combination Skin en de Replenishing Face Cream for Dry & Mature Skin, op basis van onder andere sheaboter, jojoba olie en rozenbottel. De eerste, passend voor een gevoelige huid, is heel clean: vrij licht en weinig geur. De tweede is rijker en ruikt wat sterker – nice! De rozenbottel en rozen komen er goed doorheen. Deze crème was wat rijker en romiger, dus gebruik ik deze ’s avonds. De andere vond ik fijn voor overdag. Persoonlijk vind ik de Replenishing het fijnste, dus die komt bij mijn volgende order! Mijn huid is echt een stuk zuiverder en zachter geworden door deze crèmes.

Foto VodF 6

In plaats van wattenschijfjes die weer op de afvalberg terecht komen, kreeg ik een stel Love the Planet Washable Cleansing Pads, gevulde reinigingspads van badstof. Je wast ze gewoon mee met de witte was. De pads voelen vergelijkbaar aan met een washandje, maar dan zachter. Ook net als washandjes is dat je ze eerst een paar keer moet wassen voor ze goed water opnemen. Heel fijn om je gezicht mee te reinigen en eco-friendly!

Het aanbod bij Visagist op de fiets wordt regelmatig uitgebreid: naast mijn favo’s van Werfzeep en Hurraw lippenbalsems, kun je nog veel meer eco-chic cosmetica en andere goodies vinden. Een aanrader!

Foto VodF 7

Foto VodF 8

© Hilde Vos

Meer lezen over natuurlijke cosmetica? Meer fijne artikeltjes vind je hier.

Wat vind jij van Visagist op de Fiets?