MODE & BEAUTY

Fair Fashion // TWO-O

In januari zag ik een mooi plaatje voorbij komen op Facebook: het waren houten beschermhoesjes voor de iPhone. Het bleek afkomstig te zijn van een zeer jong bedrijfje: TWO-O. Sindsdien was het wachten geslagen: op de website, maar met name, de webshop. Eindelijk is het zover: deze week is de website online gegaan en kunnen we kopen, kopen, kopen! Een ideaal cadeau voor jezelf, maar ook voor de mannen in je omgeving.

TWO-O wordt gerund door twee heren, Rodny en Bob, en is ontstaan vanuit hun passie voor hout en gadgets. De heren worden gedreven door aandacht voor design en hebben een scherp oog voor detail. Ze worden geïnspireerd door de omgeving waarin we leven: “De kunstmatige glans van onnatuurlijke technologische gebruiksvoorwerpen beheerst de massa. Maar echte schoonheid huist niet in kunstmatigheid. In de dynamiek van de hedendaagse technologische vooruitgang biedt TWO-O rust in de vorm van hout. Hout als de basis. Moeder Natuur als uitgangspunt,” aldus de heren. Door passie, creativiteit en good old craftmanship te combineren verbindt TWO-O de moderne wereld met natuurlijke schoonheid. Iets waar Moderne Hippies natuurlijk een ware zwak voor hebben.

Producten van hout

Hout vormt het basismateriaal van alle TWO-O producten, waarbij ze gebruik maken van verschillende soorten: eiken, beuken, vuren, maar ook sapeli en walnoten. Door de natuurlijke groei van hout is niet één van de items uit de collectie hetzelfde. Het dynamische materiaal is robuust genoeg om te beschermen maar verliest tegelijkertijd door het levendige karakter niet aan elegantie. Subtiele details en nauwkeurig afgewerkte metalen elementen maken van ieder TWO-O product een echte blikvanger.

Kopstukken zijn de serie iPhone-cases en de elegante flesopener ‘Barblade’. Verder vind je in de collectie ook nog fietskratjes en manchetknopen. De uitgangspositie is een kwalitatief goed product voor een betaalbare prijs.

Duurzaam

Duurzaamheid is niet alleen een hot topic, het is vooral nodig, vindt TWO-O. Door een natuurlijk product als hout als kernmateriaal te koesteren, verzekert TWO-O zich van een groene productie. En ook al maakt design een groot deel uit van TWO-O; natuur- en klimaatbehoud staan centraal. Zo wil TWO-O iets terug doen voor de natuur door bijvoorbeeld bomen terug te planten voor producten die ze verkopen.

Op dit moment verkoopt TWO-O alleen haar eigen lijn, die te vinden is in de shop. In de toekomst zullen ze zich ook richten op een breder assortiment met bestaande merken die passen bij de stijl van TWO-O. Nieuwsgierig geworden? Bekijk de website hier en sla je slag!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.