KUNST & CULTUUR

Film tip // The Hundred Foot Journey

The hundred foot journey Cover

Het moge duidelijk zijn, ik hou van eten. En van Frankrijk. En van romantiek, drama en humor. Laten al deze dingen nou samen komen in een film die ik twee weken geleden tijdens de Ladies Night heb gezien: The hundred foot journey. 

The hundred foot journey vertelt het verhaal van de familie Kaddam, een 7-koppig Indiaas gezin dat een restaurant heeft in Bombay. Het is daar echter erg roerig en de familie vlucht weg uit India. Ze belanden uiteindelijk in Frankrijk, waar ze in een pittoresk dorpje stil vallen vanwege autopech. Daar worden ze opgevangen door een jonge vrouw en ze besluiten zich in het dorp te vestigen en een nieuw restaurant op te zetten. Maar dat gaat moeilijker dan gedacht, helemaal doordat de overbuurvrouw van de Kaddams (HELEN MIRREN!) hen als concurrentie ziet voor haar chique restaurant.

Ik ga niet te veel in detail treden over de film, want dat zou zonde zijn. Waarom deze film een must-see is? Simpel, omdat je na afloop met een mega big smile op je gezicht en een gevoel van blijheid naar buiten loopt.

The hundred foot journey heeft alle ingrediënten voor een succesformule:

  • Drama gecombineerd met heel fijne humor (vind ik, althans).
  • Prachtige beelden van nog mooiere landschappen en mensen.
  • Leuke acteurs die hun rol perfect vertolken.
  • Veel (close-up) shots van heerlijk eten.

Ik durf van mezelf te zeggen dat ik best een redelijke filmkenner ben die eerder te kritisch is dan lovend, zeker als het aankomt op dramedies. Desondanks heeft deze film toch wel mijn hart gestolen en daarom raad ik jullie allemaal aan om hem te gaan bewonderen. Liefst nu hij nog in de bioscoop draait, want trust me: close-ups van de meest heerlijke gerechten op zo’n immens groot scherm doet iets met je. 😉

Liefs, Yonna 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.