HOTSPOTS

Fijn Plekje // Van der Linde (A’dam)

Het hele jaar door kan ik een bezoekje hieraan goedpraten, maar zodra de zon komt is er geen houden meer aan: ijs halen bij Van der Linde. Het best bewaarde geheim onder import-Amsterdammers als je het mij vraagt, want de toeristen en de gezellige Jordanezen weten het namelijk wel te vinden. Het is een kleine bakker op de Nieuwendijk (parallel aan het Damrak) die zich heeft gespecialiseerd in twee dingen: slagroom en van alles met amandelen. En ieder product is werkelijk geweldig.

Nu ben ik niet zo’n groot slagroomijs-fan, maar het slagroomijs dat ze hier verkopen is gewoon onvoorstelbaar lekker. Dat is waarschijnlijk ook waarom deze bakkerij al zo lang bestaat en waarom ze het maar bij een paar producten hebben gehouden die simpelweg vreselijk goed zijn. Het prijsje van het ijsje is ook al bijna vooroorlogs (ze bestaan immers al sinds 1937); voor tachtig cent kun je jezelf al verblijden met een grote bol Van der Linde.

Maar het ijs is niet het enige dat Van der Linde te bieden heeft, ook moet je de mergpijpjes proeven. Wederom gevuld met die overheerlijke slagroom en omringd met heerlijke marsepein. Ze verkopen er de allerlekkerste amandelkoeken die ik ooit heb geproefd en waar ik keer op keer het recept van probeer te ontfutselen – tevergeefs. O ja, truffels hebben ze ook! Ach, doe jezelf een plezier en ga er alsjeblieft eens kijken en inslaan. Het is immers in een straat waar iedereen wel eens is: Nieuwendijk 183. Wel contant geld meenemen, want je kunt er ook nog altijd niet pinnen.

PS Deze post lijkt overdreven, maar ik wil je nog wel eens horen piepen als je er zelf bent geweest en iets hebt geproefd!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.