ETEN

Recept: Ontbijt // Vegan banaan- en hazelnotenijs

Vegan banaan en hazelnoten ijs

Wat een feest! Het is eindelijk weer echt lekker weer! Super fijn, want ik had nog lang geen genoeg van alle zomerse snacks. Salades, sapjes, smoothies en ijs! Heel veel ijs! Lekker als tussendoortje, maar je kan ijs ook prima als ontbijtje nemen én het is extra gezond wanneer je er je favoriete fruit, noten en superfoods overheen strooit.

Dit is mijn favoriete recept. Je kan dit ijs echt in alle smaken maken, je hebt maar 4 ingrediënten nodig én 5 minuten tijd.

Trek gekregen in dit lekkere & makkelijke recept?

Ingrediënten:

  • 2 bevroren bananen
  • 25 ml ongezoete hazelnootmelk
  • 1 theelepel kokosbloesemsuiker
  • Handjevol hazelnoten

Bereidingswijze:
Doe de hazelnoten in een blender en mix ze tot er nog maar kleine stukjes overblijven. Haal deze er vervolgens uit en zet de kruimels in een bakje apart. Doe de bevroren banaan en de hazelnootmelk in je blender en mix tot er een gladde ‘pap’ ontstaat. Voeg de hazelnoot en de kokosbloesemsuiker toe en mix nog ongeveer 30 seconden.

Schep je bananen- & hazelnootijs in een bakje en strooi er je favoriete noten/fruit/superfoods overheen. Geniet!

Een paar lekkere combi’s met dit bananenijs:

  • Banaanijs met granola als lunch, samen met een zelfgemaakte smoothie is dit perfect.
  • Banaanijs met gemengde noten (geeft echt een enorme energieboost!).
  • Banaanijs met gemengde bessen. Heerlijk toetje als familie of vrienden komen eten.
  • Banaanijs met superfoods. Dit eet ik vaak als ontbijt. Een goede start van mijn dag!
  • Gewoon 2 bolletjes banaanijs met gojibessen, lijnzaad, hempzaad, chiazaad, kokosschaafsel, bijenpollen, incabessen en mulberries.

– xx – Sanne

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.