KUNST & CULTUUR

Vegan Challenge // De documentaires die je moet kijken

UPDATE: Deze blogpost is 21 oktober 2014 live gegaan, maar door de nieuwe Vegan Challenge wilde ik ‘m graag nog een keer in de spotlight zetten!

Vandaag gaat de Vegan Challenge van start! Of je nu meedoet aan de Vegan Challenge of niet, dit zijn documentaires die je wil zien. Deze documentaires hebben met veel meer te maken dan alleen vegan gaan: ze gaan over onze eetpatronen, de economie, het politieke spel, wat gezond is voor ons en voor de wereld, het milieu en ons ‘systeem’. Let op: hoe meer je weet, hoe gestoorder je het ‘systeem’ gaat vinden.

Documentaires die je gezien moet hebben

Het helpt mij een mening te vormen en dat kan het bij jou ook doen. Extra leuk (maar soms ook weer wat heftig) is om avonden te organiseren waarbij je je vrienden uitnodigt. Achteraf merk je ook gelijk de andere invalshoeken. Onthoud dat je bij documentaires altijd kritisch moet blijven (ga daarom altijd op zoek naar meerdere recensies vanuit verschillende invalshoeken). Maar het kan je absoluut helpen een mening te vormen. En het maakt je wakker. Wees je eigen scholing. Kennis = macht!

Kijken!

Food Matters

Earthlings

Food Inc.

http://www.youtube.com/watch?v=5eKYyD14d_0

De Hokjesman – Dierenvrienden

Kijk ‘m hier.

Forks over Knives

Silent Snow

FED UP

Bag it

Fat, Sick and Nearly Dead

No Impact Man

COWSPIRACY

Dit voorjaar kunnen we overigens een nieuwe Nederlandse documentaire verwachten: Vleesverlangen.

Q: Heb jij een van bovenstaande documentaires gekeken en wat vond je ervan? En welke documentaire mis je nog en kan jij echt aanraden?

Bron foto: www.mossandmeadows.tumblr.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.