Recept: Ontbijt // Vegan & glutenvrije boekweitpap

boekweit

Het is alweer oktober! Ondanks dat het vorige week nog heerlijk weer was, is de herfst officieel begonnen. Wanneer het kwik zakt, kan ik enorm genieten van warm eten ‘s ochtends. Mijn go-to ontbijt is dan eigenlijk altijd havermoutpap. Een beetje saai, maar oh-zo-makkelijk te maken én supergezond. Toen ik laatst echter op Pinterest The Oatmeal Artist tegenkwam, kon ik concluderen dat havermout helemaal niet saai hoeft te zijn. Inspiratie op en top! Ze maakt van ieder ontbijtje een geweldig feest. Ik besloot dat het tijd was om wat meer werk te steken in mijn kommetje ‘s ochtends en ben sindsdien gaan experimenteren met granen. Vandaag dus een heerlijk receptje voor wanneer je even op zoek bent naar wat afwisseling.

Boekweitpap met noten en peren

Ingrediënten:

  • 200 gram boekweitkorrels
  • 200 gram amandelen
  • 100 gram hazelnoten
  • 3 rijpe peren
  • Sap van óf 1 sinaasappel óf 1 grapefruit óf 1 citroen
  • 25 ml water
  • 2 eetlepels chiazaad
  • 3 eetlepels agavesiroop

Bereidingswijze:

Vul een bak met 800 ml lauwwarm water. Schep hier de 200 gram boekweitkorrels, de 200 gram amandelen en de 100 gram hazelnoten in. Dek de bak af en laat deze ruim 4 uur in je koelkast weken (ik laat het meestal een nachtje in de koelkast staan). Wanneer de noten en de boekweit goed zacht zijn, giet je het overtollige water weg en roer je alles goed door elkaar. Pak dan je keukenmachine en meng hierin de geweekte granen en noten samen met het sap van de citrusvrucht naar keuze, de rijpe peren, het water en het chiazaad. Zet de keukenmachine aan en mix tot de boekweitpap een gladde structuur krijgt. Meng dan de agavesiroop erdoorheen. Schep je bakje vol (het overschot kan je in een afsluitbaar bakje bewaren – je kan hier nog zeker 5 porties uithalen!). Strooi je favoriete superfoods, noten & fruit er overheen en geniet!

boekweit 1

boekweit 2

Liefs, Sanne