Recept: Ontbijt // Vegan en glutenvrije muesli

Vegan en glutenvrije muesli granola2

Zelfgemaakte muesli is echt een favoriet bij ons thuis! Er staan standaard 5 potten in de kast, gevuld met 5 heerlijke variaties. Deze smaken worden elke keer afgewisseld wanneer er een pot leeg is. Het afgelopen half jaar heb ik 18 verschillende mixen geprobeerd. Van mango tot cranberry, van noten tot kokos en gedroogde banaan. Superlekker bij een fruitsalade of gemengd met wat amandelmelk! Plus: het geeft je een flinke oppepper wanneer je je beetje flauw voelt.

Deze muesli is echt enorm makkelijk te maken, je hebt geen oven nodig en de mogelijkheden zijn eindeloos!

De basis is bijna altijd hetzelfde. Ik gebruik veel noten, granen en haver- of speltvlokken. Deze mix samen geeft je een lange tijd een verzadigd gevoel, is vrij van tarwe en gluten en is natuurlijk vegan! My cup of tea!

Agavesiroop- (of honing-) muesli met vers fruit en kokosyoghurt

Ingrediënten:

  • 3 grote eetlepels agavesiroop (honing voor de niet-vegans)
  • 100 gram havervlokken
  • 25 gram hazelnoten (in stukjes)
  • 25 gram amandelen (in stukjes
  • 25 gram walnoten (in stukjes)
  • 40 gram boekweit
  • 30 gram rozijnen

Bereidingswijze:

Smelt in een pannetje de agavesiroop of honing tot deze goed warm is. Voeg de havervlokken, de hazelnoten, de amandelen, de walnoten en de boekweit toe en roer deze goed door de honing. Zet het vuur laag en laat de muesli in 15 minuten goed knapperig worden.

Leg de muesli daarna op een bakplaat en laat hem helemaal afkoelen. Roer daarna de rozijnen er doorheen en schep het in een grote pot. Klaar! Nu kan je een week lang genieten van je zelfgemaakte, supergezonde muesli!

Op deze foto heb ik er verse frambozen, bosbessen en wat kokosyoghurt bij gedaan… Een perfect ontbijtje!

Liefs, Sanne

Vegan en glutenvrije muesli granola1

Reageer ook