ETEN

Recept: Ontbijt // Havermout Parfait

Havermout Parfait // vegan, gezond, overnight oatmeal #rosaliesrecepten

Zoals jullie misschien weten: ik ben gek op havermout. Ik kreeg het vroeger met de paplepel ingegoten, letterlijk. Het werd door mijn moeder klaargemaakt met warme melk en rozijntjes. Soms, als de verhoudingen niet klopten, werd het een beetje te dik. Het kon verschillen van papperig tot beton…

De truc voor lekkere havermout: 1 of 2 bananen prakken, dit is je basis! Voeg 200 ml warm water of (amandel)melk, een handje rozijntjes en een stuk of 5 eetlepels havermout toe en warm het op. Vind je het nog te dik? Voeg dan meer water of (amandel)melk toe. Als het opgewarmd is, top je het af met een beetje kaneel. Heerlijk!

Deze havermout parfait maak je de avond van tevoren, waardoor je ’s ochtends een ijskoud ontbijt hebt, welke je aftopt met je favoriete ingrediënten. Bijzonder lekker voor de zomer, als je liever niet te warm ontbijt.

Voor 1 portie ‘havermout parfait’ heb je nodig:

  • 2oo ml amandelmelk
  • 5 tot 6 eetlepels havermout
  • 1 banaan (geprakt)
  • snufje kaneel
  • superfoods naar keuze
  • eventueel vers fruit

Meng in een glas de amandelmelk met de havermout en een geprakte banaan. Voeg kaneel toe en roer goed. Zet het glas in de koelkast en haal het de volgende ochtend eruit. Top het af met je favoriete superfoods (bijv. goji besjes, moerbeien en cacao nibs). Klaar! Erg lekker met verse frambozen.

Enjoy 🙂

-xx-
Rosalie

Met havermout kun je nog veel meer bijzondere combinaties maken. Verschillende recepten kun je o.a. vinden op mijn blog. Ook het blog The Oatmeal Artist is de moeite waard, wat een inspiratie!