Verbeter de Wereld // Gemutste smoothie (+ winactie)

Met de rubriek “Verbeter de Wereld” geven we willekeurige voorbeelden van ons gedrag, waarmee we proberen de wereld een klein beetje mooier te maken.

De Goedgemutste Breicampagne Innocent 1

In november bleek dat 1 op de 3 van de ouderen in Nederland eenzaam is (!), een weetje waar ik enorm van schrok. Als je dan toch “de verandering” wilt zijn voor een betere wereld, wordt gezegd dat je het beste 1) bij jezelf kunt beginnen en 2) zo lokaal mogelijk kan beginnen. Deze winter deed ik daarom onder andere mee aan De Goedgemutste Breicampagne van innocent. Dit is een enorm leuke campagne om de eenzaamheid van ouderen tegen te gaan. Je ontwerpt een mutsje, die vervolgens vanaf het nieuwe jaar op de innocent flesjes teruggevonden kan worden. Of je nu een mutsje hebt ontworpen of niet: voor elk verkocht gemutst flesje gaat er 20 cent naar het Ouderenfonds! Het Ouderenfonds probeert eenzame ouderen vervolgens op allerlei manieren en met behulp van leuke activiteiten met elkaar in contact te brengen. Eén van die projecten is bijvoorbeeld de BoodschappenPlusBus, een bus met een vrijwilliger die elke week iets leuks met ze gaat doen.

De Goedgemutste Breicampagne Innocent 4

Afgelopen december heb ik dus ook een mutsje ontworpen voor innocent. Extra leuk: omdat ik meedeed, kreeg ik van innocent mijn ontworpen mutsje ook 2 maal in het echt! Een echte “Marte van Liere”! Een voor mij, en wellicht wel: een voor jou! Ik heb al een sjaal-en-mutsen-tic en nu mocht ik dus zelf een ontwerp maken én werd’ ie ook nog eens in het echt gemaakt! Na een flinke creatieve brainstorm met mezelf, ben ik uitgekomen op dit ontwerp:

Muts innocent ontwerp Marte

Nou, als je het resultaat op de foto’s ziet, is dat toch verdomd goed gelukt. Of niet?

Ik had eerst hele complexe, seventies-achtige ontwerpen, maar het moest natuurlijk wel een beetje simpel blijven en vooral: te maken zijn. “Het moet wel op een smoothie passen, Marte!”. O ja… Uiteindelijk kwam ik erop uit dat ik in ieder geval het oneindigheidstekentje erin verwerkt wilde hebben; en die zie je dus ook terugkomen in de weeftechniek.

Er zijn dit jaar in totaal 101.343 kleine mutsjes gemaakt en ingestuurd, en die zijn in de maand januari allemaal te koop. Hoe cool is dat! Koop deze maand dus een gemutste smoothie, want daar help jij indirect weer enkele ouderen mee. En dat is toch heel fijn! Je kunt de gemutste smoothies kopen in alle winkels waar je normaal gesproken de smoothies ook kunt kopen. Bij Albert Heijn dus, op het station bij de Kiosk, de Coffee Company, bij Esso en bij een heleboel kleine en grote broodjeszaken, delicatessenwinkels, koffiebars en lunchrooms. Wanneer je geen gemutste smoothie in de winkel ziet, kun je ook online nog je bijdrage leveren. Met De Digitale Mutsenmaker kun je een mutsje samenstellen en deze posten op een van je social media kanalen (Twitter of Facebook). Voor elk gepost mutsje doneert innocent ook 20 cent aan het Nationaal Ouderenfonds.

De Goedgemutste Breicampagne Innocent 5

Q: Omdat ik 2 ‘echte’ mutsen heb ontvangen van mijn ontwerp, geef ik er 1 weg. Wil jij deze ontvangen? Laat hieronder een reactie achter en je doet vanzelf mee met de winactie. Wel alsnog een smoothie kopen of een ontwerp maken, hè 😉

Volgende week (23 januari) neem ik per e-mail contact op met de winnaar.

Liefs! Marte

// Je kunt me volgen op op InstagramTwitter, Facebook en Bloglovin’

Dit artikel is in samenwerking geschreven met innocent.

32 reacties

Inge -

Wauw… Wát een toffe én unieke muts! Super leuk, ik ben mijn muts met de verhuizing kwijt geraakt, maar… deze is veel leuker!!

Joyce -

Super gave muts en cool om er zelf eentje te ontwerpen als ik dat eerder had geweten had ik ook meegedaan!:)

Lauren -

Waaaa, ik vind dit oprecht zo’n leuk ontwerp! Ik ben nooit zo goed in wat ik nou dan precies moet schrijven, dus dan maar hartjes om mijn enthousiasme te uiten 😉

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

Denise Abels -

Wat een hartverwarmende actie in deze koele dagen! En wat een mooie hemelse blauwe kleur,die muts past vast goed bij mijn blonde manen;-)

Inge Speemanns -

Wow, deze is echt een mooie muts! Het ziet er zo mooi uit op jouw hoofd! Ik maak heel graag kans op deze beauty.

Marian van Trigt -

Leuke muts, kan echt zelf niet breien, we gaan nog wintersport kan ik goed gebruiken

Roosje -

Wat ontzettend leuk, ik had er niet opgekomen hoor.
En dat er 2 mutsen er van gemaakt zijn, geweldig.
Ik begin dan meteen te denken hoe Innocent dat dan heb gedaan????

Marte van Liere -

Dit hebben ze aan hun ‘breiers’ gevraagd om te doen, speciaal voor mij! Cool he?

k de graaf -

een mooie muts

sandra -

Leuk gedaan, mooie kleur ook

Karlijn -

Een superleuke actie en de muts is ook precies mijn kleur :)

Karlijn -

Wat een leuke actie! Ik ga snel op zoek naar een gemutste smoothie :)

Silvana -

Wat súpergaaf! Toevallig heb ik vandaag van een vriendin een smoothie met een mutsje gekregen, echt heel cute. :) Ik ga zo eens even een ontwerpje maken!

Lonneke -

Jaaaaa!! Wat een superduper toffe muts! Het infinity patroon ziet er echt heel cool uit zo in het echt. Ik zou dolgraag de muts winnen.. Morgen meteen een goed gemutst Sapje halen. Hmmmm

Yasemin -

Aah wat een leuke muts! Het zal me heel goed staan tijdens deze koude dagen!

Irma -

Wat een fantastische muts! Ik zou er bijna van gaan breien 😀 zo leuk vind ik hem. Mutsje gemaakt, ga zo op zoek naar de smoothies op het station. (zullen ze mn awesome mutsje NU al hebben in de kiosk? :P)

Eefje -

Haha wat een gaaf initiatief dit! Ik ga er dit weekend eens heerlijk voor zitten, om mijn eigen muts te ontwerpen :)

Laura -

Wat een ontzettend coole muts, Marte! Toffe actie ook van Innocent :)

Miny -

Wat een super leuke actie! En wie wil er nou niet een echte Marte muts?!?! Ik wel in ieder geval :) Lijkt me een fijne muts.

Lisanne -

Wat COOL om je eigen muts te ontwerpen en te ontvangen! Die kleine op de smoothie is echt onwijs schattig!

Leslie -

Goed begin van deze rubriek!!

Hanneke -

O…hoe leuk zeg! Deze mutsenactie…. (wel een gek woord als ik het zo opschrijf). Ik heb nog geen goed gemutste smoothies gezien, maar als ik er één zie, koop ik ‘m zeker.
Ik zou graag mee willen dingen naar deze echte Marte van Liere! En dan ook nog het oneindigheidsteken erop. Ik ben nu aan het blokken voor een tentamen waarin het oneindigheidsteken veel terug komt, motivatie voor het studeren zou (nog) groter worden met deze mooie muts erbij.
Hoe dan ook….leuk initiatief….leuke muts!

Ronja -

Super leuk! Zowel de muts als het initiatief! Mooie dingen des levens!

Liselore van der Zweth -

Cute zeg! Helaas staan mutsen mij altijd ontzettend duf, maar bij anderen (jou!) vind ik ze leuk, en deze helemaal :)

Larissa -

Super goed initiatief! Hij staat je heel leuk ook! 😀

Marte van Liere -

Dank je WEL! Ik ben er ook super blij mee! 😀

Floor Mulder -

Tof! En goed kleurtje ook!
De kleintjes gebruik ik als eierwarmers, die grote zou mooi om mijn theepot passen!

Marte van Liere -

Haha, wat een super leuk idee!

Anouk Kopijn -

Toffe nieuwe rubriek Marte, love it! En hoe leuk jouw infinity-muts, zeker goed gelukt :-)

Marte van Liere -

Jaa, haha, vet hè!

Reageer ook