DUURZAAM

Verbeter de Wereld // Water & Plastic Flessen in het Buitenland

Met de rubriek “Verbeter de Wereld” geven we willekeurige voorbeelden van ons gedrag, waarmee we proberen de wereld een klein beetje mooier te maken.

Verbeter de Wereld Plastic Flessen Water in het Buitenland4

Heb je er ooit bij stilgestaan hoeveel plastic je gebruikt als je water drinkt in het buitenland? Ik dacht er tot een paar jaar geleden niet zo bewust over na. En dan te bedenken dat m’n ouders vroeger zelfs al een waterzak meenamen op vakantie! (Tja, het zijn echte hippies of niet hè!) Ik vind dat eigenlijk heel leuk om te beseffen: m’n ouders deden eigenlijk al zoveel dingen waar ik nu pas echt actief mee bezig ben.

Maar goed, terug naar het onderwerp van de dag: er zijn wereldwijd enorm weinig landen waar je kraanwater kunt drinken en daar wordt dan ook veel plastic voor gebruikt. Bizar veel. Ik zie hier in Thailand geregeld een vrachtwagen VOL met plastic flessen, puur van water. Ik schrik er echt een beetje van! (Nederland is dus eigenlijk wat dit betreft al ZO goed bezig!)

De oproep voor vandaag is dus: neem een waterfles (en mogelijk: zak) mee als je naar het buitenland gaat!

Verbeter de Wereld Plastic Flessen Water in het Buitenland3

Here’s what’s up:

  • Neem een waterfles mee die je kunt schoonmaken. Ik vind dit fijn, omdat ik altijd water bij me wil hebben. Zo zie je op mijn foto’s dat ik een KRNWTR fles heb meegenomen. Best wel ironisch, maar ik vind de fles heel leuk!

    • Als je niet zo van de waterflessen bent, kun je overwegen ter plekke een 1,5 liter fles te kopen.
  • Vervolgens koop je een waterfles met het grootste formaat.
  • Vul de waterfles waar mogelijk altijd door je grote fles!
  • Idealiter kun je je grote fles ook weer bijvullen, zonder dat je die niet nieuw hoeft te kopen. Dit doe ik inmiddels op het eiland ook! (Voor de mensen die toevallig ook naar Ko Phangan gaan: het kan bij het Ananda Yoga Resort).
    • Nog beter is om een waterzak te kopen en die mee te nemen. Ik had niet verwacht dat ik die hier kon vullen, maar ik heb nu al een paar keer meegemaakt dat er op iedere locatie in het buitenland wel een bron te vinden is.

Verbeter de Wereld Plastic Flessen Water in het Buitenland2

Verbeter de Wereld Plastic Flessen Water in het Buitenland1

Ik dacht altijd dat ik zo ‘groen’ bezig was, maar ik had hier tot een paar jaar geleden dus echt nog nooit bij stilgestaan. Dat is het doel van deze artikelen: iets wat voor de één zo vanzelfsprekend is, kan de ander misschien totaal nog niet weten. Ik voel me er in ieder geval stukken beter bij! Zeker als ik die vrachtwagens voorbij zien crossen.

Q: Doe je met me mee of heb je zelf nog een goede tip?

Lees hier alle Verbeter de Wereld artikelen!

Vergeet niet #Verbeterdewereld te gebruiken op Instagram en Twitter! Het lijkt me oprecht fantastisch allerlei moderne wereldverbeteraars online tegen te komen.

Liefs, Marte

// Je kunt me volgen op op InstagramTwitter, Facebook en Bloglovin’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.