INSPIRATIE

Chanou’s Gedachtegoed // Verliefdheid

Oma Kleinkind Hand

Verlangen naar die allesomvattende liefde, doen we dat niet allemaal? Liefde waarvan je ogen gaan stralen. Dat je zo blij wordt als je aan die persoon denkt en je zoveel lieve dingen voor de ander wilt doen, dat je soms jezelf vergeet. Waarom? Omdat je madly in love bent. Een heerlijk gevoel. Maar tot welke leeftijd word je nog verliefd? De kans dat alleenstaande opa’s en oma’s boven de 70 jaar weer vlinders gaan voelen is heel klein. Zo zonde! Ik denk echter dat kleinkinderen deze kans echter flink kunnen verhogen. Ik deed onlangs een stoere poging…

Ik was op weg naar de verjaardag van mijn oma. 77 jaar alweer. Time flies. Mijn oma is een pittig vrouwtje dat nog altijd in haar autootje door de stad scheurt. Ze gaat mee met de mode, bakt voor de hele wereld cakes en is een echte koopjesjager. In haar huis staat op elke vierkante meter een sfeervol kaarsje te branden en als zij iets nieuws heeft gekocht waarvan jij zegt: “zo, dat is handig”, dan heeft ze het al aan je gegeven. Ze is lief. Maar ook eenzaam. En dat zou ik graag veranderen.

Het weer was niet al te best, dus ik besloot met de tram te gaan. Die liet echter even op zich wachten en dat had zo moeten zijn. Ik raakte in gesprek met twee lieve, oudere mensen bij de tramhalte. Piet en Eef. Ik schat zo rond de 75 jaar. Ze kenden elkaar al meer dan 30 jaar. De vrouw van Piet, een paar jaar geleden overleden, was de beste vriendin van Eef. Daar stond ik dan met twee gezellige Amsterdammers die mijn enthousiasme wel konden waarderen. Ik zag in Piet namelijk een leuke stiefopa, dus ik besloot actie te ondernemen. Ik checkte eerst of ze een setje waren.

Nee hoor lieverd, wij zijn goede vrienden. Hele goede vrienden, toch Piet?”

We zaten inmiddels in de tram en na 5 haltes moest ik er alweer uit. Dat werd snel handelen.

Piet, ik kan er niets aan doen, maar ik ga u heel brutaal vragen of u een keer een afspraakje met mijn oma wilt. Kijk, ik heb hier een foto van haar. Ze is op zoek naar gezelligheid en u lijkt me een hele gezellige man.”

Hij reageerde verlegen en moest lachen. Maar stiekem was hij ook wel gecharmeerd van mijn oma, toch hield hij nog een beetje de boot af. Shit, nog 2 haltes.

Vindt u het goed als ik een foto van u maak, dan kan ik die zo aan mijn oma laten zien. Als jullie elkaar beiden leuk vinden, dan kunnen jullie een keer koffie drinken. Wie weet klikt het wel.”

In het bezit van zijn e-mailadres en quasi-ongemakkelijke foto in de tram, stapte ik met een glimlach uit. Ik zou zomaar eens het mooiste cadeau van de dag bij me kunnen hebben. En dat had ik! Mijn oma vond het superleuk; ze ging lachen, een beetje van de zenuwen, en zei:

Oh best een leuke man. Wat lief dat je dit doet.

Helaas bleek Piet toch te verlegen en zag hij ervan af; hoe leuk hij deze actie van mij als kleindochter ook vond, hij durfde het niet aan. Zo jammer, dit had toch een enig liefdesverhaal kunnen zijn.

Dit smaakte echter naar meer. Ik denk nog steeds dat de kracht ligt bij de kleinkinderen. En laten deze nu net een waardevol netwerk hebben op Facebook… Zo is poging twee ontstaan. Ik wil namelijk dit jaar nog een get-together organiseren waarin kleinkinderen hun alleenstaande opa of oma meenemen voor een high tea. Een soort speeddaten, maar dan anders 😉

Het lijkt mij geweldig. Beetje babbelen met een van je Facebookvrienden en op hetzelfde moment je oma iets te veel zien lachen met zijn opa. A match made in heaven. De drempel is laag, want je komt aan met je kleinkind, dat breekt direct het ijs. Dit voelt niet als daten. Er heeft eigenlijk ook al een soort screening plaatsgevonden door Facebook. En als er geen liefde opbloeit, dan heeft iedereen in ieder geval een gezellige middag gehad.

Bij deze een oproep van een moderne hippie die graag voor cupido speelt 😉 Wie vindt dit een mooi initiatief en heeft zelf een opa of oma die je graag nog eens verliefd ziet worden?

Ik denk dat we met elkaar voor mooie dingen kunnen zorgen…

Liefs,
Chanou

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.