Video // Leren visualiseren #HippieTalk

Ik heb regelmatig de vraag gekregen hoe ik mijn dromen uit laat komen en visualiseer. In deze video leg ik jullie uit wat ik doe en welke stappen jij kunt ondernemen om visualiseren makkelijker te maken voor jezelf.

https://www.youtube.com/watch?v=D8Fv1FuWCV4

Kan je de video niet zien? Klik dan hier. Abonneer je hier op mijn YouTube-kanaal.

Ga jij ook visualiserend het nieuwe jaar in?

8 reacties

Jair -

Interessante topic. Ik ben ervan overtuigd dat het ook werkt. Dit heb ik in mijn leven meerdere malen bevestigd gekregen. Ik zie het alleen wel als een materialistische manier van dingen voor elkaar krijgen. Natuurlijk klopt dit niet als je zegt dat je voor vrienden en familie ook je wensen inbeeld. Dit is echt super mooi, maar laat me dit kort uitleggen. De dromen die ik jaren terug heb gerealiseerd kwamen vanuit een gevoel en inzicht die ik daarvoor had. Toch, toen mijn dromen uit waren gekomen, was ik niet gelukkig. Sterker nog ik zat er helemaal naast. Niet depressief hoor. Totaal niet. Ik denk dat velen mensen zouden tekenen voor het leven wat ik toen leefde. Als ik terugdenk concludeer ik dat ik me gericht had op verkeerde drijfveren. Ik leefde totaal niet naar mijn hart. Jij had het over zweverig en ik doe er nog een schepje bovenop;)
Ik geloof dat mijn hart een communicatie middel is met mijn ziel. De persoon die ik nu ben zou mijn ziel nooit kunnen begrijpen. Dit komt doordat mijn interpretatie van het nu vertroebeld is door wat ik in mijn leven heb geleerd. Dus als ik de richting bepaald ipv mijn ziel zou ik niet op de zelfde plek uitkomen. Intens geluk zou dan nooit ervaren kunnen worden. Het mooie is door alles los te laten en je puur te laten leiden door je hart, je werkelijke dromen uitkomen. Toevallig ben ik in juni in mijn uppie naar Thailand geweest. In het verleden ben ik altijd een planner geweest. Nu had ik me voorgenomen niets te organiseren. Alleen een ticket en een eerste nacht hotelboeking. Een vakantie met hele bijzondere ontmoetingen en mooie momenten. Ik denk niet dat ik dat had meegemaakt als ik alles gepland zou hebben….
Ben benieuwd wat je ervan vindt…

Zoë -

Ik ben het zeker met de kern van je verhaal eens. Heel mijn leven leid ik eigenlijk al door naar mijn gevoel en hart te luisteren. Alleen, wat ik ook aangeef in mijn video, was ik nooit een held in het stellen van lange-termijn-doelen (en ook toen ook niet korte termijn). Door het juist te leren op te schrijven en te visualiseren, is veel van wat mijn hart me heeft ingegeven uitgekomen. Het komt bij mij dus niet voort uit materialistische dingen die ik ‘wil’. Ik ben altijd een gevoelsmens geweest en dit helpt me juist gevoelskwesties te realiseren.
Ik heb trouwens werkelijk waar geen idee of het zou helpen voor mijn familie en vrienden, maar ik dacht: hey, it’s worth a shot. :) Haha. Het is totaal anders, dat snap ik, maar ik weet wat sommigen van hen graag anders willen zien en wat hun hart hen ingeeft. Al is het maar een subtiele reminder voor mezelf om daar voor hen rekening mee te houden met dingen die ik voor ze doe, bijvoorbeeld. Ik dacht: ik ga gewoon eens kijken wat het doet. Who knows.

Heleen Schrijvershof -

Heel fijne video! Vooral het gedeelte over dat je belangrijkste doel is: dingen beleven en meemaken. Dat herken ik heel erg, had er niet echt een woord voor (ook al is het vrij obvious haha)

Iris -

Leuk! Ik ben begin 2015 ook begonnen met een mooi notitieboekje, waarin ik op de voor bladzijdes mijn wensen, dromen, doelen, mooie dingen/waar ik dankbaar voor ben beschrijf (teken altijd een wolkje er boven). En op de achter bladzijdes (teken ik een hartje boven) gedachten, twijfels, dingen die ik meemaak, echt dingen van mij afschrijf ‘s avonds voordat ik ga slapen.

Zondag is een beetje mijn vaste moment om dingen terug te lezen en concrete dingen voor aankomende week of maand of jaar opschrijf. Lijkt me mooi om mijn ‘ritueel’ uit te bereiden met visualiseren:)

Manja -

Mooi filmpje! Ik denk ook dat het met je mindset te maken heeft, je staat er meer open voor. Heb net ook weer een moodboards aangepast, staat op mn lockscreen van mn telefoon. Tot nu toe is elke foto op mn moodboards nog uitgekomen 😀 Het zijn bijna allemaal korte termijn doelen, heb nu voor het eerst een lange termijn doel erin zitten. Weet nog niet hoe ik daar kom (daar heb ik nog heel wat korte doelen voor nodig, zit ook nog te denken of ik die cursus van Michael Pilarczyk ga doen). Dus we zullen zien wat 2016 brengt!

Jennifer -

Leuke video! Stiekem wel een beetje nodig bij mij, dus hij komt precies op het juiste moment

Nicole -

Leuk en interessant filmpje! Het visualiseren zelf vind ik inderdaad nog best lastig, heb het nog niet geprobeerd met doelen maar wel tijdens mindfulness oefeningen.
Ik vind je uitleg in stappen erg fijn! En dat je het doel visueel maakt op bijvoorbeeld een Pinterest bord lijkt mij erg fijn!

Estherderaad -

Leuk gedaan dit filmpje! Handige tips ook :)
Ik merk zelf dat als je eenmaal bezig gaat met iets, en je hebt t erover met je omgeving, je stelt je er op in; dan gaat t vervolgens steeds beter; wat je weer meer energie en enthousiasme geeft om er verder mee te komen.

Reageer ook