INSPIRATIE

Tip: Viktor Schauberger // Vrije energie

Vrije energie: een hoofdpijler van hippies gedurende de geschiedenis. En nu, meer dan ooit, verdient dit onderwerp alle aandacht.

De eerste hippies protesteerden tegen nucleaire energie vanwege de potentiële gevaren. Helaas is hier geen gehoor aan gegeven, want inmiddels zijn deze gevaren keiharde werkelijkheid geworden in de vorm van falende nucleaire energiecentrales zoals de minuscule ramp in Tsjernobyl, vergeleken met de recente ramp in Fukushima.

hippies

Zoals wij hippies al eerder dachten, kan kernenergie geen duurzame oplossing zijn voor ons energiegebruik. Hier moet een andere oplossing voor komen. En het lijkt erop dat de laatste en veruit de grootste ramp, de stok achter de deur gaat worden om nu eindelijk eens te komen tot een vrije-energie-uitvinding die breed gedragen én geïmplementeerd wordt.

In de geschiedenis zijn er vele mensen, zowel bekend als onbekend, bezig geweest met het creëren van vrij-energie-uitvindingen. Enkele voorbeelden hiervan zijn Nikola Tesla, John Keely, Karl Schappeller, John Andrew, Johannes Wardenier (uit Friesland) en Viktor Schauberger. En het schijnt dat meer mensen hier in zijn geslaagd dan wij denken en/of weten.

Viktor Schauberger foto

Het beste voorbeeld hiervan is misschien wel Viktor Schauberger. Een Oostenrijkse boswachter die eigenhandig de wereld ten goede had kunnen veranderen, als hij niet gedurende zijn hele leven zo ongelofelijk tegen was gewerkt door de corrupte machten en zelfs de natuurkundige orde. Een probleem dat welbekend is bij vrije-energie-uitvinders.

Viktor Schauberger was een boswachter, die al van af jongs af aan de natuur intensief bestudeerde. Daarbij was hij zeer geïntrigeerd in het drijfvermogen van water gedurende een volle maan, maar vooral ook in forellen. Hij vroeg zich namelijk af hoe deze zo makkelijk tegen snelstromend water en zelfs watervalletjes omhoog kunnen zwemmen. En het is deze ‘hoofdvraag’ die uiteindelijk heeft geleid tot de ontdekking van een nieuwe energiebron.

Water beweging Viktor Schauberger1

Hij zag namelijk in dat dit te maken had met het magnetisme in water. De vis bijvoorbeeld, bracht het water in de kieuwen in een extreem snelle kolkbeweging, waardoor het water dichter en vaster werd. Hierdoor ontstond een magnetische kracht, die de vis vooruit zoog, een rivier op of zelfs een waterval omhoog. Niet perse de kieuwen van de vis zorgen hierin voor de opwekking van magnetisme en energie, maar de ‘inspirerende’ draaiing van water zelf is hier verantwoordelijk voor.

Viktor Schauberger Tekening

Een ander belangrijk fenomeen dat Viktor Schauberger meeneemt is het vijfde element, ookwel bekend als aether. Aether is het halfstoffelijke, dat tussen iets en niets inzit. Deze aether kan aangesproken worden door wilskracht. Op die manier worden dingen gemanifesteerd. Dit gegeven is overigens al duizenden jaren bekend onder de yogi’s (de aether staat in connectie met het keelchakra).

Ook Albert Einstein zou het bestaan ervan in 1921 erkennen. In Leiden zei hij tijdens een lezing het volgende:

“Ik ben tot de conclusie gekomen, dat aether wel degelijk moet bestaan. Er zijn teveel fenomenen die zonder aether niet te verklaren zijn. Ik heb het destijds alleen uit mijn [relativiteits]theorie weggelaten, omdat het zich aan geen enkele natuurkundige wet schijnt te houden.“

Het zijn deze inzichten van Viktor Schauberger die ten grondslag liggen aan de apparaten die hij in zijn leven zou uitvinden. Waaronder het winnen van elektriciteit uit water, een bronwaterapparaat waarmee hij ongeneeslijk zieke mensen kon genezen en een andere vorm van hoogwaardig water, ook wel vuurwater genoemd, waarmee hij (kortstondig) een dieselmotor heeft laten lopen. Vervolgens heeft hij in alle belangrijke industrielanden patent aangevraagd op het brandstof maken uit water. Na jaren van onderzoek kreeg hij deze ook daadwerkelijk toegewezen (!).

Verder heeft hij naast andere wonderbaarlijke uitvindingen ook een huisgenerator proberen te maken waarmee elk huishouden zijn eigen stroom kon opwekken met behulp van water. Dit laatste is helaas door omstandigheden nooit werkelijkheid geworden. Maar Viktor Schauberger heeft er altijd in geloofd en vooral ook laten zien dat dit kan!

Hij zou zijn techniek, die gebruikt maakt van natuurkracht, later ‘implosietechniek’ noemen.

koperen schep

Een andere opmerkelijk en hele simpele implementatie van Viktor’s denkwijze is het gebruik van koper tuin- en landbouwgereedschap. Koper zorgt er namelijk voor dat het magnetisme van de grond en het grondwater niet ontladen wordt, waardoor water en voedingstoffen beter beschikbaar blijven voor de planten.

Dit is getest met fenomenale resultaten. In 1948 zijn er in samenwerking met de landbouwschool in Linz proeven gedaan met koper- en ijzertuingereedschap. Een stuk grond werd in tweeën gesplitst. De ene kant werd alleen met koper bewerkt en de ander alleen, zoals altijd, met ijzergereedschap. De resultaten waren verbluffend. Gedurende het hele jaar had de koperen kant betere gewassen laten zien, met minder ziekte en sterke planten. Maar vooral de stijging in gewasopbrengst van gemiddeld 50% was enorm. Het jaar daarna zijn de proeven dan ook uitgebreid naar andere districten, met zelfs nog betere resultaten. Helaas is ook hier weer corruptie tussen gekomen, wat ervoor heeft gezorgd dat deze toepassing tot nu toe nooit de massa heeft bereikt.

Al is dit slechts het puntje van de ijsberg van Viktor Schauberger zijn inzichten, alleen al het koperen tuingereedschap kan grote gevolgen hebben wanneer breed geïmplementeerd. En daarnaast is het natuurlijk ook gewoon leuk en makkelijk om mee te experimenteren!

Geïnteresseerd geraakt en wil je eventueel zelf aan de slag met het beter maken van de bodem en de aarde? Of je zelfs wagen aan het experimenteren met vrije-energie-uitvindingen? Kijk dan op de Nederlandse site www.implosie.nl voor diepgaandere informatie over de eerder genoemde uitvindingen, achterliggende inzichten en meer.

Ook kan je het gehele verhaal lezen van de boswachter Viktor Schauberger in het fantastische boek Eenoog in het land van de blinden, geschreven door de Nederlander Reinout Guepin, en grotendeels gebaseerd op uittreksels van zo’n 1000 brieven van Viktor Schauberger zelf. Het boek gaat in op zijn leven, zijn observaties, het pad naar zijn inzichten, zijn uitvindingen en de spannende tijden waarin dit allemaal gebeurde.

Een absolute aanrader!

Groetjes, Crispijn