REIZEN

Travel Tip: Barcelona // Hip Carrer D’Avinyo

 

Barcelona. Ik weet niet wat je met me doet, of hoe je het doet, maar je doet het steeds weer. Je maakt me nog gelukkiger dan ik al was. Jij, stad vol verassingen, metropool, stad die me weer vertrouwelijk laat genieten van dezelfde tapas barretjes, de donut man, de kokos man, de straatjes vol vintage kleding waar ik niet langs kan lopen zonder even naar binnen te gaan en lekker Hollands ‘rond te neuzen’.

Barcelona komt vaak voorbij op Moderne Hippies. Een paar weken geleden heb je de Barcelona verslagen van Inger en Marte al kunnen lezen. Hoe zij op dag 1 door El Born en over het strand slenterden, op dag 2 bezochten zij de wijk Gracia en keken zij hun ogen uit in het Park van Gaudí en bij zijn meesterwerk La Sagrada Familia. Op dag drie waren ze te vinden in de über hippie wijk El Raval. Een maand geleden (artikel uit 2012, red.) heb ik kunnen genieten van een mini-break Barcelona. Nu kwam ik toevallig een straatje tegen vol vintage shops die ik jullie echt niet wil onthouden: Carrer D’Anvinyo!

Carrer D’Avinyo –  Straat vol kleine boetieks en vintage paradijsjes


Op goed geluk liep ik hier doorheen. Ik wilde de drukte van La Rambla ontwijken. Na het aanschaffen van wat vers fruit en een heerlijke kokos-aardbeien smoothie op de markt La Boqueria, ben ik de Rambla overgestoken en zo het zijstraatje ‘Carrer de la Boqueria’  ingelopen. Aan het eind besloot ik naar rechts te gaan, zo kom je namelijk uiteindelijk bij de haven uit. Dit is de prachtige straat Carrer D’Avinyo (Sally Howard schreef er een tof stukje over, wel in het Engels). Hier vind je talloze toffe winkels. Van schattig, vintage en hippie tot stoer, skater en hip. Ook kleine winkeltjes met originele cadeautjes zoals de meest uiteenlopende Lomography toestellen. Houd je van vintage kleding? Ga dan in ieder geval langs Soda en Urbana. Die eerste transformeert na 9 uur ’s avonds overigens in een hippe bar inclusief kitch unicorn versiersels, kunst, kitch en tweedehands meubels. Ze serveren er o.a. heerlijke cocktails tegen vriendelijke prijsjes.

Soda

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.