REIZEN

Visum Egypte: alles wat je moet weten

Ga je naar Egypte? Dan heb je als reiziger met een Nederlands of Belgisch paspoort een visum nodig, dat je gemakkelijk online kunt aanvragen aan de hand van een aanvraagformulier. In totaal ben je daar enkele tientjes aan kwijt.

Wanneer heb ik een visum nodig?

Het visum voor Egypte is een officiële reistoestemming van de Egyptische immigratiedienst, waarmee je het land mag in reizen. Er zijn verschillende soorten visums voor Egypte. Reizigers die voor een bezoek aan vrienden of familie, of voor een vakantie naar Egypte gaan, kunnen gebruikmaken van de online aanvraagprocedure. Reizigers met een ander reisdoel, als je er bijvoorbeeld wil gaan werken of naartoe wil emigreren, moeten een bezoek brengen aan het consulaat van Egypte, om hun visum te verkrijgen.

Voorwaarden van het e-visum voor Egypte

Er zijn enkele voorwaarden waar je rekening mee dient te houden als je het visum voor Egypte aanvraagt. Namelijk:

  • Je hebt een paspoort nodig (een ID-kaart of verblijfsdocument is niet voldoende).
  • Als je naar vrienden of familie gaat, moet je bij aankomst een uitnodigingsbrief van hen kunnen overhandigen.
  • Zorg dat je een reisschema maakt of hebt en meeneemt. Hierop moeten alle geboekte vluchten en overnachtingen staan.
  • Reis je met een groep? Dan kun je je online visumaanvraag alleen gezamenlijk (als groepsaanvraag) indienen.

Ook handig om te weten: je mag je visum al aanvragen voordat je je vliegticket hebt geboekt. Wat je dan nodig hebt, is dat je minimaal de eerste nacht van een hotel/verblijf hebt geboekt.

Hoe lang is het visum voor Egypte geldig?

Zodra je je visum binnen hebt, is je visum 90 dagen geldig. Daarmee kan je maximaal 30 dagen aaneengesloten in Egypte blijven voor je reis. Dit geldt voor een single entry visum, je kan daarmee één keer het land binnen reizen. Heb je een multiple entry visum, dan mag je een onbeperkt aantal reizen naar Egypte maken binnen de geldigheidstermijn van 90 dagen.

Hoe vraag je een e-visum voor Egypte aan?

Het visum voor Egypte kan online worden aangevraagd en kost 34,95 euro kosten per persoon. Je hebt je visum dan in een week binnen. Je kunt je aanvraag 24 uur per dag, 7 dagen per week, online indienen. Houd bij het invullen je paspoort en hotelgegevens bij de hand. Als je al eerder in Egypte bent geweest, moet je ook de toenmalige datums van aankomst en vertrek invullen.

Ondanks de digitale toekenningsprocedure van het visum voor Egypte, duurt het altijd enkele dagen voordat een aangevraagd visum wordt goedgekeurd en toegekend. Er wordt dan ook geadviseerd je aanvraag minimaal zeven dagen voor vertrek in te dienen.

Moet je het visum met spoed hebben? Dan kan je ook een spoedaanvraag doen. Daar betaal je dan wel 17,50- (per persoon) extra voor. Let op: ook al vraag je het met spoed aan, duurt je aanvraag gemiddeld alsnog 2 tot 5 werkdagen.

Het betalen kan via verschillende mogelijkheden, het kan via iDeal, Bancontact, PayPal en met een creditcard. Zodra je visum goedgekeurd is en betaald, dan krijg je het per mail toegestuurd.

Multiple entry visum

Als je een visum voor 34,95 euro aanvraagt, dan betekent dat dat je een single entry visum krijgt. Je kan echter ook een multiple entry visum aanvragen, waarbij je onbeperkt naar Egypte mag reizen binnen de geldigheidstermijn van 90 dagen. Deze kost  69,90 euro per persoon.

Je kunt Moderne Hippies volgen op FacebookInstagram en Pinterest.