DAGBOEK

VIVA400: Wil je op mij stemmen?

Marte van Liere op Ibiza

Het leven van een zelfstandig ondernemer… Nu hád ik een foto kunnen delen hoe ik er nu écht bij lig momenteel (3 truien aan, sjaal om, niet gedoucht, snotneus, kruik op m’n buik, gemberthee in m’n hand: klassieke herfstverkoudheid, bah!) óf ik deel een foto van mijn gezonde zelf op Ibiza, waar ik “gewoon” aan het werk was maar even omringd was door de warme zon en inspirerende vrijdenkers. Ik kon naar Ibiza omdat mijn werk grotendeels “online” is; maar dat betekent ook dat ik op dagen dat ik ziek ben nog steeds “online” moet zijn. Ik kan niet een paar dagen ziek zijn, want dan loop ik gelijk flink achter op alles wat ik moet doen… Geloof mij: sommige mensen denken dat een zelfstandig ondernemer een heel relaxt leven heeft, maar het zijn juist deze mensen die áltijd aan het werk zijn. Je moet namelijk echt voor je eigen dak en brood zorgen, en als er niets binnenkomt, dan heb je ook echt helemaal niets. Maar dat online werk biedt bij mij juist ook weer heel veel flexibiliteit: ik kan naar het buitenland en daar werken, als ik wil. Soms neem ik spontaan een dagje vrij doordeweeks en werk ik juist door in de avonden, nachten en weekenden. Ik ken geen 9 tot 17; ik ken eigenlijk alleen maar 24/7. Mijn leven is mijn werk en mijn werk is mijn leven.

Ieder voordeel heeft zijn nadeel 😉 Het is kéihard werken en het is het allemaal waard. Puur voor dit “online” werk word ik nu namelijk erkend door de VIVA: ik ben namelijk genomineerd voor de VIVA400 in de categorie “online”! De VIVA400 is een lijst van 400 inspirerende vrouwen die het afgelopen jaar van zich hebben laten horen. En ik kan jouw stem héél hard gebruiken omdat de competitie heel zwaar is. Ga naar viva400.viva.nl en STEM!

VIVA400 Marte

Ik vind het een enorme eer en ik ben er dan natuurlijk ook súper blij mee! Het gaat veel verder dan de blijheid van m’n ego: het betekent dat een nieuw type bewustwording gaande is in onze generatie, dat heel veel mensen interesse hebben om op mijn site (en de events) rond te struinen en dat dat officieel erkend wordt door grote kanalen zoals de VIVA! Daar ben ik eigenlijk nog dankbaarder voor.

Je kunt hier op mij stemmen!

Dank je wel, écht! It means the world to me ❤️

Heeeel veel liefs, Marte

Je kunt me volgen op Instagram (@mh_marte), Twitter (@modernehippies) en Facebook (/martevanliere).