KUNST & CULTUUR

Boek: review // Vive la vie

Vive la Vie Review1

Naast het seizoen van de prachtig gekleurde vallende bladeren, pompoenen en kastanjes, is de herfst ook de tijd van knus-doch-noodgedwongen binnen zitten, omdat het buiten onbegaanbaar is door de regen. Een uitstekende gelegenheid om weer eens wat creatiefs te doen! Je hoeft immers niet altijd iets nieuws te kopen om je gelukkig te voelen: de magie zit ‘m in de kleine dingen; less is more. Dus als je crafting dan kunt combineren met upcycling – helemaal mooi toch?

Onlangs kwam het tweede boek van Ingrid van Willenswaard uit (beter bekend als blogger Ingthings): ‘Vive la vie’. De opvolger van ‘Kringloopgeluk’ uit 2013 staat net als haar blog vol foolproof DIY projects voor het ware kindervakantiegevoel. Veel van de creaties kun je prima voor een feestje voorbereiden and you don’t break the bank als je bij je lokale kringloop materiaal inslaat: bloemen van rijstpapier, taartprikkers, gehaakte confetti, hoedjes van papier, slingers, uiteraard een gehaakte vlaggetjeslijn en een recept voor tarte tatin. (Gelukkig) duidelijk uitgelegd en eenvoudig genoeg voor de total noobs onder ons, want je hoeft voor deze DIY’s echt geen twee gouden handen of uitmuntend ruimtelijk inzicht te hebben! Voor de brei- en haakprojecten is het handig als je al eens een wollen draad en naald (of twee) in handen hebt gehad, maar zo niet: YouTube is your friend.
Het boek is smaakvol vormgegeven in woord en beeld: vignetjes in veelkleurige blijheid met de witte, rustgevende achtergrond die je kent uit o.a. 101 Woonideeën en Flow. Maar niets weerhoudt je er natuurlijk van om je eigen lievelingskleuren te kiezen voor jouw thriftstore chic!

Vive la Vie Review2

Ik sprak Ingrid op de book launch party voor Vive la vie in Handmade Heaven, de craft store in Amsterdam-Oost (een juweel van een winkel waar je ook allerlei materiaal kunt halen en workshops en cursussen kunt volgen). Natuurlijk is Ingrid jaloersmakend getalenteerd: ze maakt zelf de projecten, foto’s, teksten en illustraties in haar blogs en boeken en (ultimate achievement) ze stond zelfs met een vorig huis eens op Apartment Therapy!

Naast creatief alleskunner is Ingrid ook een doorgewinterde vintage shopper: “Toen ik op mijn veertiende op het Waterlooplein kwam dacht ik: ‘Oh! Wauw! Zo kan ik heel veel leuke kleren kopen van mijn zakgeld!’” (Ja, die gouden tijden toen vintage nog tweedehands was en dus goedkoop.) In haar eerste boek komen dan ook veel tips voor de beginnende kringloopnomade aan bod.

Ingrids eigen verhaal is ook heel inspirerend: ze begon haar blog pas vier jaar geleden, samenvallend met een nieuwe start in haar leven. Aanvankelijk op bescheiden schaal, maar nadat het blogballetje begon te rollen groeide ze uit tot één van Nederlands grootste DIY-bloggers. Met haar blog en twee boeken op haar naam kan ze nu daadwerkelijk leven van het dingen maken en verzamelen! A dream come true.

Vive la Vie Review3

Kopen dus, Vive la vie! Enne… Zorg dat leuke (kleine) boekwinkels blijven bestaan: bestel Vive la vie daar in plaats van online 😉

Liefs, Hilde

// Volg Hilde op Instagram en Pinterest

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.