INSPIRATIE

Voor in huis // Mooie plantjes

Eén ding dat me ontzettend vrolijk maakt in huis zijn planten. Het kan me inmiddels niet groen genoeg zijn in huis. Een ‘stukje natuur’ in huis zorgt direct voor een kalmerend en aardend effect. Planten zijn namelijk veel meer dan alleen een mooie aanvulling op het interieur; ze breken schadelijke stoffen actief af en maken zuurstof uit CO₂: belangrijk als je in een drukke stad woont. Extra leuk vind ik het zodra er nieuwe bladeren verschijnen. Je plantjes zijn je ‘baby’s’ geworden en laten opeens zien dat ze groeien. Wat een wonder!

Onlangs ben ik verhuisd naar een nieuwe, nog grotere stad (mocht je dat nieuws gemist hebben – zie hier!) – en daar bouwde ik de afgelopen maanden een nieuw nestje. Met wel héél leuke, nieuwe groene exemplaren. Die deel ik hier graag met je:

Moderne Hippies x GreenLifeStyleStore 4

Paradijsvogelplant

Zoals je ziet: de paradijsvogelplant – officieel de Strelitzia Nicolai – steelt de show in je interieur. Wat een plaatje! Hij komt oorspronkelijk uit Zuid-Afrika (mijn grote liefde – geen verrassing dat ik er op viel) en zorgt met zijn grote groene bladeren voor dat typische urban jungle gevoel in huis. De plant moet een keer per week water krijgen. Niet teveel poespas dus.

Moderne Hippies x GreenLifeStyleStore 2

Luchtplantje

I-de-aal: een plantje dat je nauwelijks hoeft te verzorgen en kan leven op basis van de lucht! Bestaat het echt? Het bestaat echt. Deze sierlijke plant – ook wel de Tillandsia usneoides genoemd – vindt het wel lekker af en toe besproeid te worden met wat water. Voor de rest kun je ‘m dus lekker laten hangen en mooi laten zijn.

Moderne Hippies x GreenLifeStyleStore 3

Flamingoplant

Nog zo’n paradijselijke plant! De Anthurium jungle bush wordt niet voor niets de ‘flamingoplant’ genoemd. Een pittig en leuk plantje voor in huis. Nogmaals lekker makkelijk in onderhoud, want je hoeft ‘m maar 1 keer per week wat water te geven.

Moderne Hippies x GreenLifeStyleStore 1

Erwtenplant

Wat een prachtig, schattig, geweldig plantje is dít! De erwtenplant – ook wel de Senecio rowleyanus genoemd – steelt de show in ieder interieur. Echt een aanrader – iedere keer verschijnt een glimlach op m’n gezicht zodra ik hier voorbij loop.

Deze mooie kamerplanten kan je o.a. scoren bij de botanische webshop Green Lifestyle Store. Zij versturen de planten in een mooie cadeaudoos en komen met speciaal transport. Dit transport is gespecialiseerd in het goed afleveren van de plant! Vanaf het begin wordt er dus al goed voor je nieuwe ‘baby’ gezorgd! 🙂

Ben je op zoek naar nog meer inspiratie voor in huis? Lees dan ook:

Welke plant ga jij in huis halen?

Je kunt mij persoonlijk volgen op Instagram en YouTube.
Je kunt Moderne Hippies volgen op FacebookInstagramYouTube en Twitter.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.