Voor in Huis // The Dharma Door

Nanii – een te gekke webshop met producten die de wereld nét een beetje mooier maken – heeft een nieuw merk naar Nederland weten te krijgen: The Dharma Door.

The Dharma Door maakt prachtige, handgeweven ‘wall hangings’ van maar liefst één bij anderhalve meter. In een plattelandsdorpje in Bangladesh worden deze wall hangings fair trade en met de hand gemaakt door lokale vrouwen. De natuurlijke materialen maken deze kunstwerken een fantastische eyecatcher waar je nog lang naar kunt kijken. Wellicht moet je er even voor sparen (een jumbo wall hanging kost  259,-, de kleinere beginnen bij € 89), maar door dit soort dingen word je huis écht een pareltje (waar je zonder schuldgevoel kan keuvelen). Wij zijn he-le-maal fan!

The_Dharma_Door_Jute_Wallhangings_Tassels_Nanii-7

The_Dharma_Door_Mandala_Wallhanging_Nanii-2

Hoe het begon

Shannon en haar man Mick zijn The Dharma Door begonnen toen ze aan het werk waren in een vluchtelingenkamp voor mensen uit Tibet. Ze kwamen in contact met een man die een droom had om werkgelegenheid te creëren voor jonge vrouwen door middel van opleidingen. Shannon wilde graag helpen en daaruit ontstond het eerste product. Een paar jaar later werd de hele productie naar Bangladesh verhuisd vanwege de liefde voor de prachtige natuurlijke materialen en ambachten die daar werden gecombineerd. Daarnaast waren er nog tal van mogelijkheden in Bangladesh voor samenwerkingen in de vorm van ontwikkelingshulp gezien de grote armoede in het land. Deze passie heeft zich inmiddels ontplooid tot een werkend businessmodel wat prachtige producten maakt en al meerdere communities in Bangladesh ondersteunt. Prachtig: design dat zowel voor de consument als de producent iets extra’s brengt!

The_Dharma_Door_Jute_Wallhangings_Tassels_Nanii-3

Voor het eerst in Nederland verkrijgbaar

Toen Nanii voor het eerst in contact kwamen met The Dharma Door was het liefde op het eerste gezicht. Dit Australische merk, dat met zo’n passie voor ontwikkelingshulp in Bangladesh deze prachtige producten produceert, was een match made in heaven. Na meerdere goede gesprekken over hoe we de producten in Nederland op de markt konden krijgen, is het dan eindelijk zover. Nanii is het eerste verkooppunt van deze prachtige producten. De prachtige wall hangings, mandala en jute manden kunnen nu dan ook eindelijk Nederland gaan veroveren…

The_Dharma_Door_Jute_Wallhangings_Tassels_Nanii-2

Meer zien? Check www.nanii.nl

En, ga jij er een veroveren?

Je kunt mij persoonlijk volgen op YouTube, Twitter en Instagram.
Je kunt Moderne Hippies volgen op Facebook en Instagram.