DAGBOEK

Voornemens en veranderingen van Moderne Hippies in 2015

Hè hè, EINDELIJK kan ik deze post delen! Hieronder wordt duidelijk waarom ik dit artikel nu pas met jullie deel. Maar ten eerste, inmiddels officieel te laat: GELUKKIG NIEUWJAAR!! Ik gooi ‘m er toch nog maar even in: wat is de kerstvakantie voorbij gevlooooogen, hè?! Helaas pindakaas: we moeten weer aan de slag!

Je hebt het misschien niet onwijs gemerkt, maar ik was tijdens de kerstvakantie ‘offline’. Ik heb geen enkel artikeltje geschreven (ik had alle artikelen die online gingen vooraf geschreven) en… I loved it. Voor even. Ik heb sinds het bestaan van deze website (nu dik 3 jaar geleden) bijna geen moment voor mezelf ingelast waarbij ik niet ‘hoefde’ te tikken van mezelf. Ik heb de afgelopen weken gereflecteerd, vooruit gekeken, feest gevierd, het huis meermaals schoongemaakt en opgeruimd, wijn gedronken en heel hard genoten. En toen was het poets bam weer voorbij. Ik mag eigenlijk niet zeuren, want ik ga morgen een weekendje naar de Ardennen met m’n schoonouders en vriendje. Dus dan continueer ik gewoon nog even de chillaxing. En in de tussentijd is het tijd voor dit artikel.

Als jullie nog op Facebook zitten (wat sowieso nog een goede vraag is tegenwoordig; in mijn omgeving verwijderen opeens allemaal mensen het!) dan hadden jullie op de Facebookpagina van Moderne Hippies kunnen zien dat ik enkele voornemens heb voor Moderne Hippies in 2015. De afgelopen weken hielpen er aan mee om dit allemaal rustig in m’n hoofd te ordenen. Ik neem jullie graag mee in deze besluiten, want dan zullen jullie ook de veranderingen gaan begrijpen:

Persoonlijker

Ik ga een stuk persoonlijker worden op deze site. Ik merk namelijk dat de meesten van jullie wel weten wie er achter deze website zit en het ook het leukste vinden om echt de persoonlijke stukjes te lezen: over mijn ‘mindstyle‘, mijn overtuigingen over hoe ik in het leven wil staan, maar ook over dagelijkse beslommeringen die ik meemaak. Moderne Hippies zal dus afgaan van het ’tijdschrift-gehalte’ en in 2015 echt een blog gaan worden. Dit betekent concreet: persoonlijke(re) foto’s & verhalen, niks geen letterlijke persberichten (maar dat deden we sowieso eigenlijk al niet), eigen unieke rubriekjes en daarmee een inkijkje in mijn en onze levens. Voor mij, en ook de andere bloggers van Moderne Hippies, is deze website echt onze idealistische uitlaatklep. En dat zal het in 2015 nog meer gaan worden.

Ik-vorm

Dit is ook de reden waarom ik met de ik-vorm op de Facebookpagina van Moderne Hippies ga praten. Voortaan praat je met mij. En als een blogger een stukje heeft aangeleverd, dan zet ik zijn of haar naam er gewoon bij!

Minder druk

De wereld en onze levens gaan tegenwoordig enorm snel. Ik wil in 2015 minder druk voelen vanuit andere websites en blogs om ‘even snel’ te zijn als zij. Bijvoorbeeld: er is een perspakketje geleverd en ik zie in dezelfde week al een review verschijnen op een andere blog. Soms volgt de review bij mij pas 4 weken later, of 4 maanden later. Maar dan weet ik wel echt wat ik ervan vind en stop ik er heel veel liefde en tijd in om erover te schrijven. Ik gun mezelf en de andere bloggers van Moderne Hippies daarmee dus iets meer rust om echt iets te ervaren.

Minder weetjes en tips

Dit betekent iets minder weetjes en tips: niet iedere week zal er een hotspot voorbij komen of iets anders wat een van ons aanraadt zonder dat we er geweest zijn of uit hebben geprobeerd. Inmiddels zijn er een heleboel websites die dit soort dingen behandelen; op deze site kom je om hier een mening over te vormen. Om onze ervaring mee te nemen, dat ook direct kan bijdragen aan jouw leven. Wij hechten waarde aan het verhaal. We willen dat je er concreet iets aan hebt, en dat kost ons achter de schermen best veel tijd. Daar gaan we dus meer tijd in stoppen, maar dit zorgt voor minder ‘algemene’ artikelen.

Stoppen

Ik ga stoppen met de evenementen. Door een combinatie van factoren heb ik dit eind 2014 besloten. Met name speelt het dat ik mentaal weer geprikkeld wil worden en op zoek ben naar een nieuwe uitdaging. Met de markten bood ik een alternatief: als je shopt, doe dat dan verantwoord. Een USP van de markt! Maar over het algemeen ben ik een groot voorstander van consuminderen – en dat is in feite in strijd met deze evenementen. Ik ben momenteel aan het solliciteren wat mijn loopbaan echt naar een hoger plan kan tillen, en dat is enorm spannend voor me. (Stuur maar heel veel positieve energie de wereld in voor me, I’m gonna need it!)

MH_GetTogether-zwartwit-3472
Moderne Hippies Markt in juli in Amsterdam Roest. So long! Ik kijk terug op 2,5 jaar geweldige groei en fantastische evenementen.

Foto’s

Praktisch alle foto’s worden door onszelf gemaakt. Als dit niet het geval is, zetten we de bron van de foto er altijd bij.

Regelmaat van posten

Er zal daarom waarschijnlijk niet meer 2 x per dag iets gepost gaan worden. Ik ga m’n best doen dit, in combinatie met een fulltime baan, 1 x per dag te maken. Wellicht wordt het minder; hier kan ik nog geen beloftes over maken en zullen we moeten gaan zien met z’n allen!

Reageren!

Ik zou het enorm tof vinden als er meer gereageerd gaat worden. Ik ben me er inmiddels goed van bewust dat het jullie ervan heeft weerhouden, omdat er alleen via Facebook gereageerd kon worden. En dat terwijl wij jullie feedback heel erg op prijs stellen en groot voorstander zijn van de interactie. Bij deze dus mijn vraag aan jou: wil je dat in 2015 gaan doen? Je doet mij en ons er een enorm plezier mee!

Reageren kan sinds gisteren weer met een normaal systeem! Het ziet er nog niet optimaal uit en achter de schermen ben ik er druk mee bezig dat het weer het “normale” WordPress systeem wordt. Ik heb ‘m ooit verwijderd en MAN, wat is het lastig om dit weer normaal terug te zetten. (Collega’s: hebben jullie een tip? HELP!).
(Ook is het trouwens extra handig voor winacties: mensen zonder Facebook kunnen nu gewoon meedoen, en wij kunnen direct contact met je opnemen doordat jij je e-mailadres invoert. Win-win!)

Dit alles brengt me ook op de volgende vragen:

Q: Wat vind jij het leukste om te lezen op deze site? Vind je het leuke ontwikkelingen? Waarom kom je hier en wat zou je leuk vinden om in 2015 (meer) terug te gaan zien?

Liefs, Marte

// Je kunt me volgen op op InstagramTwitter, Facebook en Bloglovin’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.