REIZEN

Travel Diary: Wakker worden in dromenland // Tortuguero, Costa Rica

Is dit echt? Kan zo’n afgelegen dorpje, ver weg van de ‘bewoonde wereld’, bestaan? En dan hebben ze wél overal Wi-Fi? Hoe kan dat?! Dat vroeg ik me af, toen ik in Tortuguero, Costa Rica, was.

Tortuguero reisverslag 18

Costa Rica staat bekend om haar overweldigend mooie natuur, en wanneer je de boekjes doorneemt, zul je erachter komen dat Tortuguero een absolute must is voor natuurliefhebbers. Tortuguero ligt in het noordoosten van Costa Rica. Als je het opzoekt bij Google Maps, geen enkel dorpje ziet liggen, en ziet dat je midden in een moeras zal eindigen, begin je al snel te twijfelen of hier überhaupt overnacht kan worden. Het dorpje ligt op een zandbank, is gescheiden van het vaste land van de Tortuguero River en grenst aan de Caraïbische Zee. Nog zonder een enkel idee over hoe ik er naartoe moest, of waar ik moest slapen, stond wél vast dat ik hier naartoe zou gaan.

En dat beloofde wat te worden: in totaal heeft het vanaf San José (de hoofdstad) twee lange busritten, een boottocht en 7 uur gekost om aan te komen op bestemming. Dan moet je ‘life’s a journey, not a destination’ maar goed in je hoofd houden. Twee bussen, vol bepakt met locals en een keiharde tropische regenbui tijdens de boottocht later, kwam ik aan op bestemming.

Tortuguero is een klein dorpje met circa 1500 inwoners en wordt ook wel de ‘Land of Turtles’ genoemd. Afgezien van de prachtige natuurtochten die je er kunt maken, krijg je het gevoel dat je in een droom bent als je rondloopt in het dorpje. In eerste instantie gaan mensen erheen voor de natuur – en terecht; de habitat is overweldigend mooi. Zo ben ik op een ochtend om 5 uur opgestaan om met de boot het natuurgebied in te gaan.

Tortuguero reisverslag 4

Tortuguero reisverslag 5

Maar, zolang je op een steiger blijft zitten in het dorpje, zie je ook al veel moois. Gewoon zitten, wachten, en het komt vanzelf op je af.

Tortuguero reisverslag 19

Maar ook al is de natuur de hoofdreden voor iedereen, was ik volledig onder de indruk van dit fantastische dorpje. Het is zo’n surrealistische gedachte dat hier een dorpje ligt – zo ongelofelijk in the middle of nowhere. Er zijn geen auto’s, je kunt er heerlijk, gezond, eten, je hebt er veel winkeltjes met de leukste handcraft goederen, en de inwoners van het dorpje zijn heel vriendelijk. Je hebt het gevoel dat je je in een enorm veilige zone bevindt, en er het liefst nooit meer weg wilt. Een droom, die ik graag nog eens zou dromen. Droom je nog even met mee?

Tortuguero reisverslag 10

Tortuguero reisverslag 11

Tortuguero reisverslag 12

Tortuguero reisverslag 13

Tortuguero reisverslag 14

Tortuguero reisverslag 15

Tortuguero reisverslag 16

Tortuguero reisverslag 17

Tortuguero reisverslag 2

Tortuguero reisverslag 3

Tortuguero reisverslag 6

Na Miami en Jamaica, was ik in Costa Rica. Momenteel ben ik even in Nederland, en vanaf volgende week zal ik in Duitsland zitten. Wil je me volgen tijdens mijn reis? Volg me dan op Instagram @MH_Marte.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.