HOTSPOTS

Fijn Plekje // Wauw (Den Haag)

Wauw – een winkel gevuld met te leuke spulletjes. De twee zusjes Eva en Nina waren hun “saaie, stomme banen helemaal zat.” Zij droomden ervan om mensen blij te maken, om mensen weer om zich heen te  laten kijken. En daar zijn ze sinds twee maanden volop mee bezig.

Bij Wauw kan je spullen kopen die staan te springen om een tweede leven. Eva en Nina kopen het liefst dingen die geen designerlabel hebben en die niet per se antiek zijn. Het zijn gewoon spulletjes waar je blij van wordt, omdat ze net een beetje anders zijn of ze je doen denken aan een bepaald persoon. Denk hierbij aan een oude schrijftafel, gloeilampjes met bloemen erin of een toffe typemachine. Zoals gezegd, allemaal net dat beetje anders.

Handgemaakte spulletjes
Ook voor handgemaakte producten kan je bij Wauw terecht. “Deze handgemaakte spulletjes zijn geen import, maar komen gewoon van mensen uit de buurt. Er zijn zoveel mensen die de meest prachtige, heerlijke, unieke dingen maken. Daar worden wij zó vrolijk van! We hopen hiermee natuurlijk ook andere creatieve mensen aan te sporen zich lekker uit te leven…” Zelf maken Nina en Eva ook van alles, vooral dingen met een hoog recyclegehalte. Ze toveren oude mosterdpotjes om tot voorraadpotten, ze maken ‘mini-cosmosjes’ in oude wekpotten en kleine moestuintjes in veilingkratjes. “We verkopen dus ook groen, omdat we gelukkig worden van alles wat leeft. In onze winkeltuin groeit ook allerlei eetbaars.”

DSC_0350

Super leuke workshops
Wauw geeft ook workshops, variërend van moestuinieren op je balkon tot vilten. Minder ‘concrete’ workshops geven de zusjes ook. Een hiervan heet ‘Liefde Verspreiden’ – en dat is toch zo’n ontzettend leuk en lief initiatief! Bij de workshop ‘Liefde Verspreiden’ gaat het erom dat je anderen blij maakt en geliefd laat voelen. Tijdens de workshop maak je lieve, kleine boodschapjes die je steeds opnieuw in iemands tas of broodtrommel kan stoppen. Hierbij kan je denken aan fortune cookies van papier met een getypte boodschap erin of een reeks watervaste briefjes voor in de broodtrommel van je liefje of je kind. Wat ik persoonlijk het leukste ideetje vond, was een steen of schelp versieren met een mooie spreuk die je vervolgens in iemand zijn zak kan laten glijden. Lieve mensen out there – wees voorbereid op een shit load aan schelpen in je jaszak!

Officiële opening
DSC_0427Eva en Nina vertelden me daarnaast over workshops voor kids en over de oude tandem die zij hebben met een bijpassende route langs plekjes in Den Haag die zij helemaal ‘wauw’ vinden (doen!). Ze hebben nog véél meer fantastische ideeën, maar laat ik nou niet alles weggeven… Vraag er lekker zelf naar op de officiële opening van Wauw op zaterdag 11 mei 2013!

Wauw
Piet Heinstraat 57
2518 CC Den Haag
E-mail: info@wauw.nu
Telefoon: 070-2013737
Open ma t/m za van 10:00 tot 18:00 uur

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.