MODE & BEAUTY

Fair Fashion // Naketano

Brrrr… Het is koud. Het is grijs. Het is grauw. En het is… april.

Naketano Jacket Shoot6

Ik ben nog geen twee weken terug van Thailand en het gevoel is daar: ik ben echt weer in Nederland. En de zon is er (nog) niet. Wennen? Nee, dat kan ik niet. Daarom ga ik zo ontzettend graag naar een zonnig oord in de winter. Niets zo fijn als een hele hoop vitamine D, warme briesjes en blote voetjes. M’n lichaam kan het hier in Nederland maar moeilijk aan. Thuis ben ik aan het trillen en trek ik extra truien aan. M’n keel is dagen achter elkaar opgezwollen. De honing, gemberthee en verse sapjes gaan als een malle naar binnen en lijken niet te helpen. Gedurende de dag ben ik vrolijk, maar het klimaat zorgt af en toe voor een klaag-tweetje.

En dan, dan krijg ik opeens een mailtje. Een mailtje van winterjassen.com die me wel een steuntje in de rug willen geven met een heerlijke, warme jas. Dat is precies wat ik nodig heb. Aangezien m’n oude ZARA jas van vorig jaar al binnen een paar weken uit elkaar viel… Met veel liefde omarm ik het gebaar en mag ik een pareltje uitkiezen.

Ik ga voor een jas van Naketano. Een geweldig merk dat eindelijk eens de plek krijgt die het hier verdient. Naketano maakt namelijk geweldige kleding, en dit doen ze ook nog eens op een verantwoorde manier. De arbeiders krijgen een eerlijk loon en waar het kan proberen ze verantwoorde materialen te gebruiken. Ze zijn kort en krachtig in hun boodschap:

No silk
No wool
No leather
No downs
No fur

En dan ook nog eens leuke ontwerpen. Dus ja: I like. A lot.

Naketano Jacket Shoot4

Naketano Jacket Shoot5

Naketano Jacket Shoot3

Naketano Jacket Shoot2

Wat een warmte. En wat fijn om iets te dragen zonder schuldgevoel. Daar word ik nóg iets warmer van.

Q: Kende jij Naketano al?

Liefs, Marte

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.