HOTSPOTS

Fijn Plekje // Wellness 1926 (A’dam)

Soms hoef je voor de leukste hotspots helemaal niet ver te zoeken. Extra leuk om een ontontdekte plek te vinden in je eigen oude buurt. Vorige week kwam ik er bijvoorbeeld achter dat in mijn oude buurtje in Amsterdam een hele fijne sauna zit: Wellness 1926. Als onderdeel van een bijgebouw van een oude kerk is het op zich al een vreemd tafereel zo in Amsterdam-Oost. Tussen de sociale woningbouw en vlakbij de Dappermarkt bevindt zich een oase van rust. En dat op 10 minuten fietsen van het centrum.

chill2

Mijn vriendinnetje en ik kregen bij binnenkomst een warm onthaal en een korte uitleg bij de ruimtes. Verwacht geen chique wellnesscentrum maar een prettige, comfortabele sfeer voor een zacht prijsje (voor €16,50 kun je onbeperkt badderen). Overigens kregen we bij binnenkomst gezichtsklei en wat andere Hamam-producten die het sauna-rondje net even wat leuker maakten. Naast 2 sauna’s, een stoombad, een relaxruimte en een plek met voetenbadjes, biedt Wellness 1926 een fijne lunchkaart; na afloop genoten we van vers gemaakte smoothies en biologische broodjes in het kleine restaurant.

wellness1926

Naast het saunarondje biedt Wellness 1926 verschillende soorten massages, facials, manicure- en pedicurebehandelingen en kun je er iedere woensdag en zaterdag een yogales volgen. Dat deden wij allemaal niet, net als foto’s maken (dat lijkt me nogal logisch) en daarom moet je het doen met wat afbeeldingen van de website. Toch is het een aanrader voor wie geen zin heeft om een bezoek aan een sauna tot een hele onderneming te maken, maar lekker op haar fietsje door Amsterdam wil om een paar uurtjes te ontspannen. Oh, en voor de angsthaasjes onder ons, het is een gemengde sauna, maar op dinsdag hebben ze ‘vrouwendag’ en op zaterdag mag je in je bikini komen. Scheelt weer een hoop stress (?).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.