MODE & BEAUTY

Fair Fashion // Replay: Eco for Life

What we wear Replay Eco for Life Duurzame spijkerbroek1

We dragen echt niet alleen maar hippiejurkjes en veertjes in ons haar. Dacht je dat echt? Soms willen we ook gewoon een lekker spijkerbroekje aantrekken. En dan het liefst eentje die ecofriendly is, zoals deze variant van Replay die ik hier aan heb. Ik zie je al lezen: word Replay nu getipt op Moderne Hippies?

Yup, better believe it. Ze krijgen op de lijst van Rank a Brand nog steeds een E-label, maar met deze nieuwe broeken proberen ze puntjes te scoren (denk/hoop ik). En dat doen ze dan ook een beetje, bij mij in ieder geval. De nieuwe broek valt onder de beperkte Laserblast L.I.F.E. collectie. De speciale capsulecollectie combineert de innovatieve en milieuvriendelijke Laserblast technologie, en dat is nieuw en vernieuwend in spijkerbroekenwereld. Deze technologie biedt namelijk twee grote voordelen: 1) het gebruik van water wordt hiermee drastisch vermindert; en ze wassen op zeer lage temperatuur, en 2) ze gebruiken natuurlijke, gekleurde minerale pigmenten voor het bewerken van hun broeken; ze gebruiken grijs, bruin/oker tinten. Vervolgens worden de broeken gedroogd op speciaal ontwikkelde poppen, waardoor de combinatie voor de ‘vintage’ look zorgt. Door de natuurlijke pigmenten die gebruikt worden, is iedere broek ook altijd net even anders.

Door de Laserblast technologie houdt Replay zich in ieder geval dus druk bezig op ecogebied; en dat vind ik interessant en is een stap vooruit. Het is altijd een merk geweest dat rebels/anders was, en ik vind het dan ook niet meer dan logisch dat ze hiervoor gaan (nu alle andere broeken nog!). In deze blog legt Lorna uit hoe de Laserblast technologie precies in zijn werk gaat; zij heeft dit namelijk in het echt mogen zien.

Ik heb de Skinny Fit Luz in huis; en skinny it is zoals je kunt zien. De broek zit waanzinnig lekker, heeft een fijne stretch, maar, zoals met alle spijkerbroeken: hij loopt uit (ik merkte het al na een dag). Waar ik normaal gesproken maat 29 dacht te hebben, heb ik bij deze maat 28. En ik twijfel nu of ik toch niet beter voor de 27 had moeten gaan ;). Just so you know.

Kijk hier mee naar enkele foto’s om te kijken hoe de broek bij mij zit, en oordeel zelf:

What we wear Replay Eco for Life Duurzame spijkerbroek2

What we wear Replay Eco for Life Duurzame spijkerbroek5

Extra tof detail: er staan twee toegewijde milieustrijders centraal in de campagne van deze lijn broeken: Aleksandra Ørbeck-Nilssen (model en actrice uit Noorwegen), die haar eigen fonds Nanofasa heeft opgericht voor het behoud van wildlife, en wie een belangrijke woordvoerder van de Afrikaanse milieuproblemen in de wereld is; en Enok Groven, de Noorse oprichter van Fashion Against Climate Change. Dit is een gerespecteerde nieuwsgroep en blog gericht op milieukwesties met invloed op de mode-industrie.

Je ziet de twee milieustrijders in onderstaand filmpje. Ze worden hiermee omgedoopt als “Eco-warrior for L.I.F.E.”. Als je kan, kijk ‘m dan even… Het is best wel tof gedaan:

Je kunt de broeken voor vrouwen hier bekijken, en voor mannen hier. Mannen hebben geluk; die hebben 3 x meer keuze (boee!). Je ziet Aleksandra in de reclame de ‘boyfriend’-broek Pilar dragen (klik en zie). Deze is helaas nog niet te koop in de webshop, maar misschien wel al in enkele Replay stores. Ik ben persoonlijk ook heel erg fan van deze variant.

Wat vind jij: maakt Replay hiermee een goede beurt? Wat vind jij belangrijke criteria voordat je een spijkerbroek koopt?

Liefs, Marte

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.