Thailand shoplog

What We Wear Thailand Shoplog01

Inmiddels ben ik alweer bijna 2 weken in Nederland en brrrr, wat is het wennen in de kou! Ik verlang nu alweer naar veel warmte en zon. Daarom maak ik deze fijne zomerse shoplog over Thailand. Want ookal wilde ik er niet teveel kopen, heb ik er toch weer een paar leuke dingetjes opgepikt. Ik houd het meeste van souvenirs kopen in de vorm van accessoires en dingetjes voor in huis. Zo “draag” ik bijvoorbeeld Cuba en Thailand tegelijkertijd en als ik rondkijk in huis zie ik Jamaica en Zuid-Afrika. Zo waan ik me overal ter wereld en bedenk ik me waar ik ben geweest. Ik vind het heerlijk en kan daar zoveel energie van krijgen!

Ik blijf een meisje, dus een beetje kleding mag natuurlijk ook niet missen. Het is iets tijdelijker dan accessoires en interieur, maar niet minder leuk. Deze shirtjes en jurkjes zijn perfect voor het nieuwe festivalseizoen. Ik combineer ze altijd met goede basics; ik houd namelijk niet van té hippie-hippie. 😉

What We Wear Thailand Shoplog05

What We Wear Thailand Shoplog06

Dit jurkje is perfect voor een goede stranddag. Hij is lekker groot en dus ideaal om lekker mee te chillen in het zand. De rug is redelijk laag en open en dat vind ik heel mooi. De stof aan de bandjes kan ik verschuiven, dus zo kan ik het jurkje af en toe ook veranderen.

What We Wear Thailand Shoplog17

What We Wear Thailand Shoplog03

Dit shirtje lijkt me leuk voor een goed festival. Ik knoop dit soort wijde shirtjes dan op een bepaald punt op m’n rug, zodat hij iets vrouwelijker wordt. Wel jammer: ik heb ‘m pas 1 x met de hand gewassen en de felste kleuren zijn er nu al uit! Hopen dat ‘ie nog even meekan.

What We Wear Thailand Shoplog04

What We Wear Thailand Shoplog02

Ik ben helemaal fan van dit shirtje! De voorkant loopt namelijk tot halverwege de buik en de achterkant is juist heel lang. Hij valt zo heerlijk en subtiel. Super leuk voor een festivalletje of een vrolijke zomerdag!

Alle shirtjes kocht ik overigens in hetzelfde winkeltje op het tropische eilandje Ko Phangan. De naam van de winkel was me compleet onduidelijk omdat het Thais was, maar ik laat de winkel binnenkort ook zien in een vlog over Thailand – dus dan moet je die goed bekijken! :)

What We Wear Thailand Shoplog10

Natuurlijk: sarongs! Ideaal om ter plekke te kopen en ze zijn allemaal zo mooi. De sarongs dienden vooral als badhanddoek, maar je kunt er ook een sjaal van maken als je het een beetje koud hebt, of een kussentje als je in een lange nachtbus of -trein zit.

FYI: Hiervoor had ik nooit iets in dip-dye! 😉

What We Wear Thailand Shoplog11

Toen ik dit houten kistje zag wilde ik ‘m gelijk hebben. Ik besloot even te wachten om te kijken of ik ‘m na enkele weken nog steeds wilde hebben: en jawel! Gelukkig lag deze er ook nog steeds. Leuk voor sieraden of andere kleine prullaria… Ik kocht ‘m in een mooie souvenirwinkel op Ko Phangan genaamd Siam Souvenir.

What We Wear Thailand Shoplog07

Er hangen inmiddels al twee dromenvangers in m’n huis: één in de woonkamer en één in de slaapkamer. Dus NOG ÉÉN? Jawel. Maar deze hebben we met een doel gekocht: m’n vriend en ik willen graag een auto kopen en deze dromenvanger komt dan om het spiegeltje te hangen. Lekker Pinterest-waardig; het geeft zo’n mooi dromerig effect! We kochten het dromenvangertje in een schattig winkeltje op Ko Samui, bij Lamai Beach.

What We Wear Thailand Shoplog15

M’n vriend en ik woonden tijdelijk in een huisje vlakbij de Freeway Bar op Ko Phangan, Thailand. Dit was een creatieve vrijplaats: de bar had een pure boho-feeling waar niets moet en alles mag. Er was een tattoo shop, een kledingwinkeltje en overal hing kunst. De kunst werd gemaakt door de eigenaar van de Freeway Bar. Hij maakte de mooiste creaties, met bizarre wezens, ogen en andere gekkigheid. Dit Om-teken vond ik heel mooi getekend. Het is voor mij een mooi aandenken aan de tijd in Thailand en ons leventje daar.

What We Wear Thailand Shoplog13

What We Wear Thailand Shoplog09

What We Wear Thailand Shoplog14

Die slippers, die slippers! Ook deze zag ik in de eerste week in de Freeway Bar op Ko Phangan en ik was verkocht. Toch twijfelde ik, want ze waren – voor Thaise begrippen – nog redelijk duur. Dit kwam omdat het allemaal met de hand werd gemaakt. En ze zitten HEERLIJK. Tja, dan is het de 50 euro toch wel waard.

What We Wear Thailand Shoplog08

Ik weet niet waar dit armbandje precies van gemaakt is, maar het lijkt net op heel stevig touw. Ik droeg ‘m in Thailand standaard, maar sinds ik terug ben ‘past’ ‘ie dan toch wat minder goed. Even wachten op de zomerdagen en dan past ‘ie waarschijnlijk weer wat beter.

What We Wear Thailand Shoplog12

Natuurlijk is er overal kokosolie te koop (en is het daar overal vloeibaar)! Hier staat de laatste left-over in de badkamer OP de verwarming, zodat ik na het douchen m’n gezicht er lekker mee kan insmeren.

What We Wear Thailand Shoplog16

En dat groene potje? Geen idee hoe het heet, maar het is echt een Thais wondermiddeltje. Als je neus vol zit, als je spieren verrekt zijn (lees: enkel verstuikt is): het werkt! Ik smeer het nu ook op m’n schouderblad om m’n RSI-klachten te verzachten. Het wordt in Thailand ook veel gebruikt als je massages neemt, dus daar zou je ‘m ook van kunnen kennen.

Verder hebben we heel veel cadeaus gekocht voor onze familie en vrienden, die niet op de foto staan. Toevallig waren er afgelopen weken veel mensen in onze omgeving jarig, dus dat was ideaal. We kochten de mooiste buddha’s, Muay Thai trainingbroekjes en sieraden. Die zijn inmiddels (bijna) allemaal vergeven! 😉

Q: Wat vind jij het leukste om in het buitenland te kopen en mee te nemen naar Nederland?

Liefs, Marte

// Je kunt me volgen op op InstagramTwitter, Facebook en Bloglovin’

7 reacties

Debby -

Ohh heel veel leuke spulletjes gekocht, die kleding en dat Ohm-teken <3 love it! En brrr, ja, het is koud :(

Marte -

Het is ZO koud, ik word niet goed. Las ik nou goed dat jij in april weer teruggaat naar Nicaragua? Wat heerlijk!
…Om te wonen?

Esther -

Altijd leuk om te zien dat ik niet de enigste ben die met tassen vol terug gaat naar Nederland. Ik pak express minder kleding in zodat ik meer ruimte heb voor de souvenirs!
Wat er zowiezo vanuit het vakantieland meegaat is een leuk aandenken wat ik kan ophangen aan de muur. Onze hal is omgetoverd tot een reis-gedenk-hal want daar hangen alle ‘trofeeën’ van onze reizen. Dit kan vanalles zijn; van nummerplaat (USA) of aardewerk potje met plant (lanzarote) tot een bodhrán (ierland). Zolang het maar typisch iets is uit dát land dan mag het van ons mee. En iedere keer dat je door de hal loopt (en nu de deur uitstapt in guur en koud weer) kan je weer even weg dromen naar alle landen waar je bent geweest!

Marte -

Haha! Het was niet m’n plan om met tassen vol terug te gaan, hoor 😉 Maar het is relatief ook altijd een stuk goedkoper, dus het is gewoon slimmer om het daar te kopen! Hihi.
Wat super tof van je muur! Die zou ik graag eens willen zien! Heb je niet toevallig een foto om te kunnen delen? 😉

Manja -

Wat een gave slippers! Ik koop bijna nooit souvenirs en als dan zijn het schaaltjes voor nootjes/olijven, niet van die super kitch dingen, wel handgemaakt en mooi. Die gebruik je altijd wel, andere dingen liggen bij mij vaak te verstoffen. Op SXM heb ik zeep gekocht, hele fijne handgemaakte zeep.

Marte -

Jaa, schaaltjes vind ik ook altijd mooi om mee te nemen.
En zeep is ook mooi! Dat vind ik ook altijd leuke cadeaus. Altijd wel bruikbaar :)

Reageer ook