MODE & BEAUTY

Bohemian Fashion // Vintage, cadeaus & markten

Dus, daar gaan we dan! Mijn eerste outfit in foto’s. Wel een beetje vreemd, eerlijk gezegd. Nu vind ik het niet heel erg om voor de camera te staan, maar eerlijk is eerlijk: ik moet er wel een beetje aan wennen! Ha!

In principe zit het zo: ik houd van tweedehands kleding. Van m’n oma’s kast, en niet te vergeten: die van m’n moeder. En van Etsy en Marktplaats. En dat leidt tot mijn “hippie stijltje”. Ik ben groot voorstander van kleding recyclen, zelf te maken of op hand te (laten) maken. En dat zie je terug in wat ik dagelijks draag. Maar ik vind het ook leuk merken te ontdekken waar ik als moderne hippie echter achter kan en wil staan.

In dit outfitje draag ik veel “cadeaus” en items die ik in het buitenland heb aangeschaft toen ik er woonde of op reis was. Ben je benieuwd wat waar vandaan komt? Scroll dan naar beneden.

20140319-213522.jpg

20140319-213542.jpg

20140319-213608.jpg

20140319-213628.jpg

20140319-213648.jpg

Dus, wat is “het verhaal” hier?

Beige hoed: cadeau gekregen van mijn broer; van H&M (misschien een jaar geleden?)
Rode leren jas: cadeau gekregen van mijn vriendje; een vintage Goosecraft jasje. Ik ben helemaal gek op dit jasje! Zo fijn.
Witte top: gescoord tijdens een Vintage Kilo Sale van We Are Vintage (zij hebben hele toffe evenementen in Amsterdam)
Beige rok: ik heb de rok gekocht bij Zara, voor de diploma-uitreiking van mijn Master. Het was eigenlijk eerst een heel lange rok. (Als je benieuwd bent, kun je deze foto bekijken). Enkele tijd later, begon ik de rok ook voor “normale” gelegenheden te dragen. Maar, zoals een echte Hollandse meid betaamd: ook als ik op de fiets zat. En zo kwam de rok op een dag in m’n wiel terecht. Daarna heb ik ‘m laten maken, en nu ziet hij er dus zo uit! Met de laarzen, vind ik de lengte op deze manier ook top.
Laarzen: van Kiboots. Eén van m’n favorieten merken voor laarzen. En ik mag van geluk spreken dat het Kiboots HQ in Amsterdam is!

Accessoires:
Gele veren oorbellen: verjaardagscadeau van lieve vriendin Kasia: “Toen ik deze zag, moest ik gelijk aan jou denken!”. Zo lief.
Witte armbanden: gekocht op een markt, toen ik in 2010 in Kaapstad, Zuid-Afrika woonde.
Grote roze houten ring: gekocht op een markt in Cuba, vakantie 2013.
Grote bruine riem: op vakantie in Spanje in 2009 cadeau gekregen van mijn vader. Ik kan me herinneren dat de riem redelijk duur was, maar m’n vader wilde ‘m per se voor me kopen omdat hij ‘m zo mooi vond. Ik kan me ook herinneren dat de dame in de winkel zei dat de riem handgemaakt en een echte one-of-a-kind was. Ik heb geprobeerd het merk te ontdekken, omdat er op de riem iets als “manos” stond. Na wat Google-onderzoek, ontdekte ik dat de riem van Manos Handmade Leather Goods & Jewellery komt – een vriendelijk familiebedrijf. Je kunt de producten nog steeds alleen maar in Nerja, Spanje kopen. Nice!
Faux-fur tas: blijkbaar is deze van WE (ik moest even goed kijken). Ik denk dat ik de tas ongeveer 10 jaar geleden heb gekocht. M’n eigen “vintage” tas inmiddels 😉

Houd m’n andere site, Guardian of the Gypsies, vanaf nu dus ook goed de gaten als je ook van de hippie-gypsy-bohostyle houdt! 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.