MODE & BEAUTY

Fair Fashion // ARMEDANGELS

Op 24 april 2013 overleden 1138 textielarbeiders en raakten meer dan 2000 mensen gewond. Daarom is deze dag, 24 april, internationaal uitgeroepen tot Fashion Revolution Day. Gezamenlijk kunnen wij opstaan en de boodschap duidelijk maken dat wij de kledingindustrie graag anders willen zien. Een heleboel verschillende hervormingen zijn echter nodig om de industrie weer gezond te maken: kledingmerken moeten zelf bewust hun kleding laten maken en wij als consument moeten bewuster omgaan met wat we kopen.

Als jullie Moderne Hippies kennen, weten jullie dat ik voorstander ben van de positieve wending in plaats van dat ik vandaag bijzonder negatief of kritisch zal zijn. Er zijn namelijk ook merken die wél eerlijk te werk gaan en zelfs een prachtig voorbeeld zijn voor de grote ketens. Een goed voorbeeld daarvan is ARMEDANGELS. Dit merk bestaat al sinds 2007, maar is naar mijn idee pas sinds een paar jaar echt populair aan het worden. De organisatie ARMEDANGELS heeft een duidelijke filosofie en visie en wil met het merk een positieve bijdrage aan de wereld leveren. Zo steunt het merk katoenboeren in India bij het aanpassen van de katoenvelden aan de biologische landbouw. Door deze aanpassingen wordt minder kostbaar drinkwater verspild en de grond niet verontreinigd met schadelijke chemicaliën. Als mooie bijkomstigheid is de kleding van het merk door het productieproces vrij van pesticiden en chemicaliën en daardoor extra comfortabel, zacht op de huid en beter geschikt voor mensen met allergieën. Last but not least: ARMEDANGELS is fair-trade en GOTS gecertificeerd. Met een streng gecontroleerd productieproces onder eerlijke, sociale en hygiënische omstandigheden waarbij de arbeiders ook nog eens genoeg verdienen om hun families goed te onderhouden, laat ARMEDANGELS zien hoe het ook kan. Een merk om dus met bijzonder veel trots te kunnen dragen.

IMG_5402

IMG_5370

IMG_5369

de Penny Multicolour trui

IMG_5398

het Adele Le Freak shirt en de Del sjaal

IMG_5422

 het Adele Le Freak shirt en de Jean muts

Win!

Vandaag vier ik ter ere van Fashion Revolution Day op Moderne Hippies samen met ARMEDANGELS dat het anders kan. We geven namelijk 3 x het Adele Le Freak shirt weg (maat S, M en L)! Let op: ik heb ‘m in het grijs, maar ik mag ‘m weggeven in het blauw! Het enige wat je hoeft te doen, is hieronder te reageren en je maat aan te geven. Ik zou het extra op prijs stellen als je meedoet aan de #whomadeourclothes campagne. Daar lees je alles over in de Fashion Revolution Tag.

En je krijgt natuurlijk extra karmapunten als je me ook kunt volgen op:

Volgende week vrijdag ontvangen de winnaars een e-mailtje, dus houd je inbox in de gaten.

IMG_5399

Als je het verhaal van ARMEDANGELS goed vindt, kijk dan ook eens naar mijn artikelen over Gula Vision, Naketano en O My Bag.

Deze winactie is inmiddels gesloten. De winnaars hebben een e-mailtje ontvangen.

Liefs, Marte

// Je kunt me volgen op InstagramTwitter, Facebook en Bloglovin’

– review –

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.