HOTSPOTS

Fijn Plekje // Whiskybase.com (R’dam)

Ook ik heb mijn vader vaak drank cadeau gedaan. Dat is nu eenmaal een heerlijk cliché cadeau dat in de regel met een tevreden glimlach wordt ontvangen. Mijn vader is blij te maken met een goede fles wijn, cognac, of soms zelfs likeur… (o jee, dit klinkt erger dan het is) maar van alle in ontvangst te nemen flessen, tovert een goede single malt toch wel de grootste glimlach op zijn gezicht. Inderdaad, whisky dus.

Vroeger begreep ik daar natuurlijk niks van. Ieder jaren ’90 kind heeft wel z’n passoa-safari-malibu-breezer-periode gehad, en voor jonge smaakpapillen die alleen aan dat soort vloeibaar suikergoed gewend zijn is whisky simpelweg een no goMaar na een paar jaar trainen van die papillen is er dan eindelijk wat begrip ontstaan voor mijn vaders enthousiasme voor deze drank. Ik heb zelfs de smaak te pakken! Een whiskyproeverij op vaderdag droeg hier letterlijk aan bij, waardoor ik achter mijn persoonlijke voorkeur kwam en ik klaar was om een keer een goede fles te kopen. Geen simpele Johnny Walker of Jameson – nee, eentje die je niet door je cola wil gooien.

Toen kwam mijn zus – lang geleden al geïnfecteerd met het whisky-virus – met een geweldige tip: een winkel in Rotterdam die alleen maar whisky verkoopt. Dat zie je nooit! Normaal gesproken is er een whisky-afdeling in een drankwinkel, waarbij je er dan maar op moet vertrouwen dat degene die jou een fles aansmeert ook daadwerkelijk weet waar hij het over heeft. Maar een héle winkel vol met whisky? Gaaf! Deze originele zaak heet Whiskybase.com. Juist ja, vernoemd naar een website.

Dit is het absolute walhalla voor de whiskykenner, maar ook voor de leek. De winkel is overladen met single malt’s van over de hele wereld. Elke klant wordt serieus genomen en krijgt uitgebreide uitleg over welke fles dan ook uit het ontzettend uitgebreide assortiment. De oprichters zijn grote liefhebbers van whisky en zetten zich in om voor jou de best passende fles te vinden. Geweldig. Ik kwam er alleen achter dat de flessen die ik ontzettend lekker vond toch wel een ander prijskaartje hebben dan zo’n fles Jameson, dus moet ik op een ander moment in de maand even terug voor het binnenhalen van de buit ;).

Voor de echte whiskyliefhebbers; ga even kijken op de website whiskybase.com – daar word je vast blij van. Dat is een enorme database waar kenners whisky’s evalueren en men kan pronken met een virtuele afspiegeling van de offline whiskycollectie. Super handig als je een keer een fles online wilt kopen of wanneer je op zoek bent naar een andere soort whisky dan je tot nu toe hebt geproefd.

Whiskybase.com
Zwaanshals 530, Rotterdam
WHISKYBASE.com

Fotografie: Fleur Beerthuis

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.